Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ COBALT και Swissport Κύπρου για παροχή υπηρεσιών εδάφους

{loadposition ba_textlink}

H συμφωνία προνοεί παροχή υπηρεσιών εδάφους στα 12 αεροδρόμια του δικτύου της COBALT.

Μετά από ενδελεχή εξέταση, η COBALT επέλεξε τη Swissport για παροχή υπηρεσιών εδάφους, που περιλαμβάνουν διαχείριση επιβατών, παροχή ράμπας, υπηρεσίες αποσκευών, συντονισμό ενεργειών και έλεγχο του φορτίου των αεροσκαφών της.

Η έναρξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2016, στα 11 αεροδρόμια του δικτύου της COBALT: Διεθνής Αερολιμένας “Ben Gurion” στο Τελ Αβίβ (TLV), Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα (ATH), Διεθνής Αερολιμένας «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο (HER), Διεθνής Αερολιμένας Χανίων (CHQ), Διεθνής Αερολιμένας «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη (SKG), Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας (LCA), Αερολιμένας Stansted Λονδίνου (STN), Αερολιμένας East Midlands (EMA), Αερολιμένας Manchester (MAN), Διεθνής Αερολιμένας Γλασκόβης (GLA), και Αερολιμένας Δουβλίνου (DUB).

Ο CEO της COBALT, κ. Andrew J. Pyne σημείωσε: «Πιστεύουμε πως η Swissport καταλαβαίνει πολύ καλά τις αρχές και αξίες του brand μας. Όραμά μας είναι ο σεβασμός προς τους επιβάτες μας και η εξυπηρέτησή τους σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, του οποίου το εκάστοτε αεροδρόμιο αποτελεί μεγάλο κομμάτι. Επιπρόσθετα, επιθυμούμε να μεταφέρουμε αυτές τις αρχές και αξίες σε όλη την Ευρώπη και να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας επιχειρησιακή αριστεία, χρονική ακρίβεια και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.»

Ο CEO της Swissport Κύπρου, κ. Lothar Kilchenmann πρόσθεσε: «Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για εμάς και μας δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουμε ο προτιμώμενος παροχέας υπηρεσιών για τις αεροπορικές εταιρείες.»

Η Swissport International προσφέρει υπηρεσίες εδάφους σε περίπου 230 εκατομμύρια πελάτες και χειρίζεται 4,1 εκατομμύρια τόνους φορτίου ετησίως για περίπου 835 εταιρείες, με εργατικό δυναμικό περίπου 61.000 ατόμων και δραστηριοποίηση σε 48 χώρες.

Η COBALT είναι η νέα αεροπορική εταιρεία της Κύπρου. Είναι μια εταιρεία χαμηλού κόστους που σχεδιάστηκε για να είναι διαφορετική, μοντέρνα και καινοτόμα . Σκοπός της εταιρείας είναι η ανάδειξη της Κύπρου ως ολόχρονος τουριστικός προορισμός και η μετατροπή της χώρας σε περιφερειακό κόμβο αερομεταφορών. Από τον Ιούλιο του 2016, η COBALT θα πετά σε 13 προορισμούς από τη Λάρνακα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λονδίνο, Μάντσεστερ, East Midlands, Γλασκόβη, , Δουβλίνο, Παρίσι, Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Τεχεράνη.