Ισχυρή απόδοση για την easyJet το πρώτο μισό του έτους

{loadposition ba_textlink}

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, η easyJet παρουσίασε μια ισχυρή απόδοση σύμφωνη με τις προβλέψεις με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 0,3% στα £1,771εκ.λίρες. Οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 31 εκατ, κυρίως λόγω της πειθαρχίας στη χωρητικότητα (η κατανομή θέσεων σε δρομολόγια αναλόγως ζήτησης) και της σταθερής πληρότητας.

Η εταιρεία παρουσίασε ζημιές προς της φορολογίας ύψους £24 εκατ σε σύγκριση με £7 εκατ το `α εξάμηνο του 2015. Σε σταθερό νόμισμα η εταιρεία παρουσίασε κέρδη προ των φόρων ύψους £5 εκατ.

«Η πειθαρχία στη κατανομή χωρητικότητας, ο σταθερός δείκτης πληρότητας και η ισχυρή εμπορική δραστηριότητα τον Οκτώβριο αντισταθμίστηκαν από την ισχυρή επίδραση των τρομοκρατικών ενεργειών στο Sharm el-Sheikh, Παρίσι και Βρυξέλλες», σχολιάζει σε δελτίο Τύπου η easyJet και προσθέτει ότι η εταιρεία «είναι καλά τοποθετημένη ώστε να αυξήσει τα έσοδα και τα κέρδη της την τρέχουσα χρονιά και να προσφέρει διαρκείς αποδόσεις και ανάπτυξη στους μετόχους της».

Σύμφωνα με την easyJet, το κόστος /θέση, χωρίς υπολογισμό του κόστους καυσίμου, αυξήθηκε κατά 0,5% και μειώθηκε κατά 4,3% συνυπολογιζομένου του κόστους καυσίμου σε βάση σταθερού νομίσματος. «Το συνολικό κόστος/θέση μειώθηκε κατά 5.0% ανερχόμενο σε £51,98».

Τα ταμειακά διαθέσιμα στο `α εξάμηνο ανήλθαν σε £1,057 εκ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα η, Κάρολαϊν Μακόλ Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της easyJet δήλωσε ότι η εταιρεία «πέτυχε μια ισχυρή οικονομική απόδοση στο μισό του έτους παρά τα γεγονότα που συνέβησαν».

«Ο ενεργός έλεγχος κόστους βοήθησε την εταιρία να διατηρήσει τα περιθώρια της. Η απόδοση αυτή είναι καθαρή απόδειξη της δύναμης της easyJet και του μοναδικού συνδυασμού ενός ηγετικού δικτύου στην Ευρώπη με φιλικές υπηρεσίες, χαμηλούς ναύλους και ηγετική θέση στις ψηφιακές υπηρεσίες», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ