Καιρός: Με άνοδο θερμοκρασίας και μποφόρ σήμερα

{loadposition ba_textlink}

Ασθενής χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.

Το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και νότια παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη.

Απόψε θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Τοπικά κατά τις αυγινές ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ αρχικά στα δυτικά και νότια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα αναμένεται να παρατηρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.