Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Τρίτη

{loadposition ba_textlink}

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις και τοπικά είναι πιθανό να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, ιδιαίτερα τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια, ενώ στα δυτικά κ αι βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις που θα παρατηρούνται δεν αποκλείεται, νωρίς το πρωί, να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακά όμως και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να καταστεί σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης αλλά στα δυτικά κυρίως παράλια μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα δυτικά παράλια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα δυτικά παράλια μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τρίτη και μικρή περαιτέρω πτώση την Τετάρτη και την Πέμπτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Πηγή: KYΠΕ