Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

{loadposition ba_textlink}

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο κυρίως στα ορεινά και τα νοτιοανατολικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια παράλια, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα στα νότια παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις στην ανώτερη ή και μέση ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες νεφώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται τοπικά, κυρίως στα ορεινά, να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Κυριακή μικρή άνοδο, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει πτώση.