Καιρός: Σκόνη και μποφόρ για σήμερα μας επιφυλάσσει ο καιρός

{loadposition ba_textlink}

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά θαλάσσιοι ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ για να τραπούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νοτιοδυτικά το απόγευμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η Θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτ ερικό, γύρω στους 30 στα παράλια και στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα εμφανίζονται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές και μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και νότια παράλια, στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές και μέσες νεφώσεις που κυρίως από αργά το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα ενδέχεται να δώσουν λίγες ελαφρές βροχές στα δυτικά και ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και σταδιακά πτώση από τη Δευτέρα.