Καιρός: Ανοδική η πορεία της Θερμοκρασίας και από Δευτέρα σκόνη

{loadposition ba_textlink}

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από αύριο και μέχρι τη ∆ευτέρα αναμένεται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά αργότερα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες, ψηλές κυρίως, νεφώσεις, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν, από νωρίς το απόγευμα, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα δυτικά, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδικά αυξημένες μέσες ή και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Τη ∆ευτέρα διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά που αναμένεται να δώσει τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νότια – νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.