Κατά του φράχτη στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

{loadposition ba_textlink}

«Πολιτική καταστροφή» θα αποτελούσε το κλείσιμο του περάσματος του Μπρένερ από την Ιταλία προς την Αυστρία, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και κάλεσε την Βιέννη να λάβει υπόψη της τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει για όλη την Ευρώπη. Τάχθηκε δε κατά του φράχτη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ ή οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.

Ο κ. Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Funke Mediengruppe της Γερμανίας, τόνισε την τεράστια σημασία του Μπρένερ ως συνδέσμου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ευρώπης: «Οτιδήποτε μπλοκάρει το πέρασμα, δεν θα έχει μόνο σοβαρές οικονομικές αλλά κυρίως σοβαρές πολιτικές συνέπειες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Επιτροπής εκτίμησε ότι ήδη έχει αποτελέσματα, καθώς βοηθά στον περιορισμό της προσφυγικής ροής. «Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής», επισήμανε, αλλά διευκρίνισε ότι «λήξη συναγερμού» μπορεί να σημάνει μόνο όταν υπάρξει βιώσιμη μείωση του αριθμού των προσφύγων. Τάχθηκε δε κατά του φράχτη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, τονίζοντας: «Δεν συμμερίζομαι την άποψη μερικών ότι αυτός ο φράχτης ή η ανέγερση φραχτών γενικά στην Ευρώπη μπορεί να συμβάλει το παραμικρό στην μακροπρόθεσμη επίλυση της προσφυγικής κρίσης».

Πηγή: newsbeast.gr