Καθυστέρηση 45 ημερών στην ολοκλήρωση του έργου στην οδό Θερμοπυλών

{loadposition ba_textlink}

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και την ενημέρωση που είχαν λάβει και γραπτώς οι καταστηματάρχες της περιοχής το έργο στις δύο αυτές βασικές οδικές αρτηρίες του κέντρου θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι της 31 Μαΐου.

Ο εντοπισμός όμως του αχαρτογράφητου αγωγού και η ανάγκη ανακατασκευής του, όπως είπε, έχει δημιουργήσει τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση αλλά και πρόσθετο κόστος για το έργο πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ.

Τα χρήματα αυτά συνέχισε, ο Δήμος Πάφου θα τα διεκδικήσει από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου που δεν έχει κατασκευάσει το συγκεκριμένο αγωγό ομβρίων.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως με βάση τις νέες εκτιμήσεις που υπάρχουν το έργο στην περιοχή αυτή θα συμπληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου περίπου.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η καθυστέρηση αυτή δεν θα προστεθεί στο τέλος του έργου αφού στα υπόλοιπα σημεία του εργοταξίου οι εργασίες προχωρούν κανονικά.

Ο κ. Φαίδωνος παραδέχτηκε ακόμη ότι η ευθύνη για τη μεγάλη καθυστέρηση φέρουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Πάφου ενώ – όπως είπε- παρακολουθούν και εποπτεύουν το έργο δεν ασκούν αποτελεσματικές πιέσεις στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τμήματα για να επισπεύδονται διαδικασίες.

Εξάλλου ο Δήμος Πάφου έχει προβλέψει το ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις στα διάφορα έργα και έχει συμπεριλάβει ρήτρες με βάση τις οποίες ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να απορροφήσει καθυστερήσεις μέχρι και 28 ημέρες , εργαζόμενος τα Σαββατοκύριακα αργίες ή ακόμα και βράδια.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως αν υπάρξουν δικαιολογημένες καθυστερήσεις πέραν των 28 εργάσιμων ημερών τότε θα υπολογίζονται όσες είναι άνω των 28 ημερών σε μια προσπάθεια τα έργα να ολοκληρωθούν στην ώρα τους και σίγουρα πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Πηγή: KYΠΕ