Καθαρά κέρδη $103 εκατ. ανακοίνωσε η Etihad Airways για το 2015

{loadposition ba_textlink}

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε τα ισχυρότερα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, με καθαρά κέρδη της τάξεως των 103 εκατ. δολ., σε συνολικά έσοδα ύψους 9,02 δισ. Δολ., σύμφωνα με ανακοίνωση της Etihad Airways.

Όπως αναφέρεται, η απόδοση, η οποία σηματοδότησε την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά καθαρής κερδοφορίας της αεροπορικής εταιρείας, είδε επίσης τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) στα 259 εκατ. δολ. και τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικιάσεων (EBITDAR) σε 1,4 δισ. δολ., αντιπροσωπεύοντας το 16% των συνολικών εσόδων.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Η αποστολή μας είναι η δημιουργία ενός αειφόρου αερομεταφορέα. Η πέμπτη συνεχής χρονιά καθαρών κερδών, με τις καλύτερες ετήσιες οικονομικές επιδόσεις μέχρι σήμερα, αποδεικνύει ότι παραμένουμε στα πλαίσια του στόχο μας”.

“Η κερδοφορία μας, δείχνει ξεκάθαρα την επιτυχία της επιχειρηματικής μας στρατηγικής, που βασίζεται στην οργανική ανάπτυξη ενισχυμένη από τις συνεργασίες μας. Σε συνδυασμό με τη λειτουργική κερδοφορία, χτίζουμε την αξία της επιχείρησης και τις πολλές επιπρόσθετες επιχειρηματικές ροές της”, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ