Κεν Λόουτς: Ένα Brexit θα φέρει κυβέρνηση της άκρας δεξιάς

{loadposition ba_textlink}

Ο βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς προέβλεψε σήμερα από τις Κάννες ότι η Βρετανία θα αποκτήσει «μια κυβέρνηση της άκρας δεξιάς», αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.

«Σε μερικές εβδομάδες έχουμε μια σημαντική ψηφοφορία: θα εγκαταλείψουμε ή όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ερώτημα», δήλωσε ο Κεν Λόουτς, που σύντομα θα κλείσει τα 80, κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την προβολή της ταινίας του «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» με την οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών.

«Αν εγκαταλείψουμε την Ευρώπη, ξέρουμε ότι οι βρετανικές κυβερνήσεις θα θελήσουν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις κανονιστικές ρυθμίσεις, να μειώσουν ακόμη ταχύτερα την κοινωνική προστασία, να καταστρέψουν ακόμη γρηγορότερα το περιβάλλον και θα βρεθούμε με μια κυβέρνηση της άκρας δεξιάς», δήλωσε ο κινηματογραφιστής.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο που ωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, στην άρση των κανονιστικών ρυθμίσεων και η κοινωνική προστασία των εργαζομένων διαρκώς αμφισβητείται», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα είναι «πώς μπορεί κάποιος να αγωνιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα εναντίον αυτού: παραμένοντας ή ευρισκόμενος έξω από την Ευρώπη, είναι μια τακτική επιλογή».

«Είναι δυνατό παραμένοντας μέσα στην Ευρώπη, εγκαθιδρύοντας συμμαχίες με άλλα κόμματα της αριστεράς στην Ευρώπη, να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε καλύτερα, αλλά είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη στιγμή», κατέληξε ο σκηνοθέτης.

Πηγή: newsbeast.gr