Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών:”Κύριε Υπουργέ, ποιους πρώην πολιτικούς φρουρούν;”

{loadposition ba_textlink}

Οι ανακοινώσεις από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών:

“Κύριε Υπουργέ, ποιους πρώην πολιτικούς φρουρούν;
Η τακτική της σταγόνας σε ότι αφορά την ενημέρωση της Βουλής από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου για τις αστυνομικές φρουρές σε πρώην κρατικούς αξιωματούχους και αρχηγούς κομμάτων, επιβεβαιώνει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ο κ. Νικολάου αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Γιώργος Περδίκης για να μην «προκληθούν αντιδράσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου».

Επιμένουμε λοιπόν και συνεχίζουμε να ρωτάμε. Ποιοι πρώην κρατικοί αξιωματούχοι διαθέτουν αστυνομικές φρουρές; Σε ποιους απασχολούνται οι 51 αστυνομικοί;

Ελπίζουμε να μη θυμηθείτε να απαντήσετε από Δευτέρα…

Στη δημοσιότητα τώρα όλα τα ονόματα. Ποιοι πολιτικοί είναι φοροδιαφυγάδες;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μας προκάλεσε έκπληξη, αλλά οργή, η είδηση ότι υπάρχουν 1000 μεγάλοι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι οφείλουν φορολογίες ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, όταν 268 χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν οφειλές μόνο 31.5 εκ ευρώ.

Καλούμε τώρα τις αρμόδιες αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων που οφείλουν μεγάλα ποσά. Τώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν πόσο συνεπείς έναντι των υποχρεώσεων τους είναι οι νυν και υποψήφιοι πολιτικοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν σε αυτήν τη λίστα φοροδιαφυγής και επιφανή πολιτικά πρόσωπα.

Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα.

Δυσωδία πνίγει τις δυτικές συνοικίες της Λευκωσίας

Αγανάκτηση κυριαρχεί τους κατοίκους Έγκωμης

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει τη χρόνια κατάσταση δυσοσμίας και οχληρίας που ζουν οι δυτικές συνοικίες της Λευκωσίας.

Πηγή της οχληρίας φαίνεται να είναι κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται στα δυτικά της Λευκωσίας και ιδιαίτερα στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες εκφράζονται από τους κατοίκους των δυτικών συνοικιών της Λευκωσίας (Ανθούπολη, Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο κλπ) από τη συνεχή δυσοσμία, που κυρίως τις νύκτες κατακλύζει τις περιοχές αυτές.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι μια βασική πηγή της δυσοσμίας προέρχεται από τις χοιροτροφικές μονάδες που λειτουργούν δυτικά του αεροδρομίου Λευκωσίας στα χωρητικά όρια του Παλιομετόχου. Οι χοιροτροφικές αυτές μονάδες λειτουργούν με παράνομες επεκτάσεις και χωρίς σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Επίσης παραβιάζουν τη νομοθεσία και πολλές φορές απορρίπτουν ψόφια ζώα σε λάκκους όπου γίνονται βορά από αδέσποτους σκύλους. Άλλες φορές καίνε τα ψοφίμια πάνω σε σωρούς λάστιχων.

Παρά τα συνεχή και για πολλά χρόνια διαβήματα προς τους αρμόδιους φορείς (Δήμος Έγκωμης και Λακατάμιας, Υπουργείο Υγείας, κλπ), η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Κάθε βράδυ οι κάτοικοι των περιοχών Έγκωμης, Μακεδονίτισσας και Αρχαγγέλου ταλαιπωρούνται από έντονη δυσοσμία.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, είναι αποφασισμένο να δώσει επιτέλους τέρμα σε αυτήν την κατάσταση. Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε δυναμικά μέτρα κατά της παρανομίας, εάν οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας δεν αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.”