Κοινοβουλευτικό έργο και υποψηφίους Λευκωσίας παρουσίασε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Ο κ. Περδίκης κάλεσε τον Έφορο Φορολογίας, να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που έχουν οφειλές.

{loadposition ba_textlink}

Με το σύνθημα «Στις 22 Μαΐου κάνουμε like στις καθαρές φωνές του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών», παρουσιάστηκε σήμερα το κοινοβουλευτικό του του Κινήματος, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές του για την Επαρχία Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, παρουσιάζοντας το κοινοβουλευτικό έργο του Κινήματος είπε ότι κατά την περίοδο της τελευταίας πενταετίας κατατέθηκαν συνολικά 632 προτάσεις νόμου, εκ των οποίων οι 124 προτάσεις νόμου έχουν κατατεθεί αποκλειστικά από τον κ. Περδίκη ή σε συνεργασία με άλλους βουλευτές ή από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές στις οποίες ο κ. Περδίκης είναι μέλος.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά την περίοδο της τελευταίας πενταετίας εξετάστηκαν από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια συνολικά 378 προτάσεις νόμου εκ των οποίων οι 60 είχαν κατατεθεί με την συμμετοχή του κ. Περδίκη.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι προτείνουν – διεκδικούν – απαιτούν την θεσμοθέτηση διενέργειας δημοψηφίσματος σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, την αποκατάσταση της απλής αναλογικής και εφαρμογή της οριζόντιας ψηφοφορίας, την κατάργηση των διπλών συντάξεων, των πλούσιων επιδομάτων και των αστυνομικών φρουρών αξιωματούχων του κράτους, ανώτερων υπαλλήλων και πολιτικών.

Είπε, επίσης, ότι προτείνουν – διεκδικούν – απαιτούν τον πλήρη οικονομικό έλεγχο των κομμάτων, τον περιορισμό του ορίου για δύο θητείες για όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους, την κατάργηση της αυθαίρετης ασυλίας των πολιτικών και των άλλον προνομίων τους, το δικαίωμα των πολιτών να καταθέτουν προτάσεις νόμων με την συλλογή 5.000 υπογραφών, την δίκαιη κατανομή κρατικών χορηγιών των κομμάτων και την εφαρμογή πλήρους πόθεν έσχες και ασυμβίβαστου για πολιτικούς και αξιωματούχους του κράτους.

«Εμείς θεωρούμε ότι σε αυτές τις εκλογές όπως και σε κάθε άλλες εκλογές θα πρέπει οι πολίτες να προβληματιστούν για το είδος της επιλογής τους. Αν μια Βουλή είναι παραγωγική και χρήσιμη πρέπει να κρίνεται από το έργο της και όχι από την σύνθεση της. Η Βουλή έκανε τεράστια λάθη όταν ήταν πενταμελής, εξαμελής, εφταμελής. Δεν έχει σημασία πόσα είναι τα κόμματα στην Βουλή και δεν είναι αυτό το μέτρο που καθορίζει την αξία του κοινοβουλευτικού έργου. Η αξία του κοινοβουλευτικού έργου καθορίζεται από την ποιότητα του έργου των βουλευτών και των κομμάτων», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την Επαρχία Λευκωσίας, ο κ. Περδίκης είπε ότι αυτοί είναι οι: Αποστολίδου Ευφροσύνη, Γιάγκου Άδωνις, Ηλιάδης Γιώργος, Ηρακλέους Τατιάνα, Θεοπέμπτου Χαράλαμπος, Ιερείδης Μάριος, Κάννας Γιάννος, Κόκκινος Σάββας, Κολά Μαρία, Μανώλη Πανίκος, Μαρκίδου-Χατζηθωμά Γιαννούλα, Μαυρομάτης Πάρις, Μενελάου Μελίνα, Ξάνθου Έφη, Περδίκης Γιώργος, Σακαδάκη Αλεξία, Στυλιανού Μακαρία-Άντρη, Τρύφωνος Αντρέας, Τσιμίλλης Κυριάκος, Φιλίππου Σάββας.

Δηλώσεις για φρουρές πολιτικών προσώπων
——————————————————-
Σε δηλώσεις του για το θέμα των φρουρών των πολιτικών προσώπων, ο κ. Περδίκης αφού ανέφερε ότι η χθεσινή απάντηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν τους ικανοποίησε καθόλου, είπε ότι ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ το χρόνο για αστυνομικές φρουρές σε πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, πρώην Προέδρους της Βουλής οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα ασφάλειας.

« Εμείς καλούμε για μια ακόμα φορά, το κράτος και την Κυβέρνηση να σταματήσει τις σπατάλες, να σταματήσει να ικανοποιεί υπερβολικές απαιτήσεις όχι των απλών πολιτών μόνο, αλλά και των αξιωματούχων αυτής της χώρας», συμπλήρωσε.

Εμπλοκή Κυβέρνησης στο προεκλογικό
———————————————–
Ο κ. Περδίκης εξέφρασε, στις δηλώσεις του, την δυσαρέσκεια τους «για την πλήρη, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, εμπλοκή της Κυβέρνησης στον προεκλογικό» και θύμισε τις τότε διακηρύξεις της αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΔΗΣΥ και του ίδιου του Νίκου Αναστασιάδη προσωπικά, το 2011, που καταδίκαζε την παρέμβαση της Κυβέρνησης στον προεκλογικό των Βουλευτικών Εκλογών και της ζητούσε να σταματήσει.

«Δεν είναι εκσυγχρονιστικό και δεν έχει καθόλου να κάνει με την μεταρρύθμιση να αντιγράφουν πρακτικές του παρελθόντος οι Κυβερνώντες και από την άλλη να ευαγγελίζονται αλλαγή. Οι συμπεριφορές τους, τους διαψεύδουν», συμπλήρωσε.

Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας
——————————–
Σε δηλώσεις του για τον Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας και τις πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο κ. Περδίκης κάλεσε τον Έφορο Φορολογίας, τον κ. Τσαγγάρη, να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που έχουν οφειλές στο φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας και μάλιστα μεγάλες οφειλές.

«Έχουμε βάσιμες πληροφορίες, ότι πολιτικά πρόσωπα, στελέχη, υποψήφιοι ακόμα και αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, έχουν οφειλές στο Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας και μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες και για φοροδιαφυγή. Οφείλει ο Έφορος να δώσει αυτές τις πληροφορίες στην δημοσιότητα για να ξέρουμε τι ψηφίζουμε, για να ξέρουμε ποιους ψηφίζουμε και για να μην τρέχουμε εκ των υστέρων να αναζητούμε τις διαδικασίες της άρσης της βουλευτικής ασυλίας για αδικήματα τα οποία έπρεπε να ήταν γνωστά για τους ψηφοφόρους πριν από την κρίσιμη ώρα της κάλπης», πρόσθεσε.

Στήριξη στον Γενικό Εισαγγελέα
—————————————
Τέλος, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι στηρίζουν τον Γενικό Εισαγγελέα στις προσπάθειες του για διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων της οικονομίας και ζητούν να βρεθούν σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης όλοι οι υπεύθυνοι της οικονομικής καταστροφής είτε αυτοί είναι οικονομικοί παράγοντες είτε είναι πολιτικοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ