ΚΟΤ: Με επιτυχία διοργανώθηκε η Γενική Συνέλευση του European Travel Commission

 

{loadposition ba_textlink}

Απόλυτα ικανοποιημένοι με την άψογη διοργάνωση και ζεστή φιλοξενία που προσέφερε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, αλλά και ενθουσιασμένοι με τις ομορφιές της Κύπρου, τα ψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης και το ποιοτικό τουριστικό προϊόν δηλώνουν οι 40 περίπου σύνεδροι από το εξωτερικό, που κατήλθαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή ελεύθερης Αμμοχώστου, για τη Γενική Συνέλευση του European Travel Commission (ΕΤC), κατόπιν πρόσκλησης του ΚΟΤ.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ΚΟΤ, η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε από τις 11 -13 Μαΐου 2016. Στις 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ETC και ακολούθησε δεξίωση στο Μοναστήρι Αγίας Νάπας με τη στήριξη του Δήμου Αγίας Νάπας. Στις 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ETC, την οποία προσφώνησαν o Πρόεδρος του ETC Peter De Wilde, o Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 13 Μαΐου με εκδρομή με πλοιάριο στη θαλάσσια περιοχή Πρωταρά και ακολούθησε γεύμα προσφορά του Δήμου Παραλιμνίου.

Τη Συνέλευση παρακολούθησαν εκπρόσωποι από Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβακία και Ισπανία, ενώ παρόντες στη Γενική Συνέλευση, με δικαίωμα ψήφου μέσω πληρεξούσιου, ήταν και εκπρόσωποι από Ισλανδία, Νορβηγία και Σλοβενία. Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Κομισιόν – ETC, θέματα προβολής και έρευνας, ενώ έγινε παρουσίαση των νέων μελών.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την μεγάλη τους ικανοποίηση για την εξαιρετική διοργάνωση από πλευράς ΚΟΤ, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία τους στην Κύπρο, όπως αναφέρει ο ΚΟΤ.

To European Travel Commission ιδρύθηκε το 1948. Κύριοι στόχοι του είναι η προβολή της Ευρώπης ως ενός ελκυστικού τουριστικού προορισμού, η ανάπτυξη της συνεργασίας και η ανταλλαγή στοιχειών, εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των Μελών του.