ΚΟΤ: Σημαντική αύξηση των τουριστικών εσόδων τον Φεβρουάριο

{loadposition ba_textlink}

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, τα έσοδα από τον τουρισμό για τον Φεβρουάριο 2016 ανήλθαν σε €37,6 εκ καταγράφοντας αύξηση 21,7% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα από τον τουρισμό Φεβρουαρίου 2015.

Όσον αφορά την πρώτη διμηνία του έτους, τα συνολικά τουριστικά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα σημειώνοντας άνοδο 12,5% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και υπολογίζονται σε €66,7 εκ.

Σημειώνεται ότι η αύξηση των εσόδων κατά τους πρώτους δυο μήνες του έτους οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση κατά 23,9%που κατέγραψε το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο την περίοδο αυτή. Ενθαρρυντικό κρίνεται το γεγονός ότι η ημερήσια δαπάνη των περιηγητών που επισκέφτηκαν την Κύπρο κατά την εν λόγω περίοδο είναι αυξημένη κατά 3.4%. Παράλληλα καταγράφεται ότι η διαχρονική τάση της μειωμένης διάρκειας παραμονής, η οποία συνεχίζεται και φέτος, περιόρισε τις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στα τουριστικά έσοδα.

Ο ΚΟΤ εκφράζει την πεποίθηση ότι, με την αφοσίωση στο καθήκον, τη συνεχή προσπάθεια και τον καλό συντονισμό μεταξύ όλων των τουριστικών εταίρων μπορούν να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, με άμεσο αντίκτυπο στους οικονομικούς δείκτες της χώρας.