Ν.Κουτσού: “Η Συμμαχία Πολιτών να συμβάλει στην ενότητα και όχι στη διάσπαση”

{loadposition ba_textlink}

Μάχιμος σε ότι το κόμμα του ζητήσει για το οποίο οραματίζεται να παραμείνει πιστό στις διακηρύξεις του και να καταφέρει να γίνει πλειοψηφικό και να συμβάλει στην ενότητα και όχι στη διάσπαση, θα παραμείνει ο Νίκος Κουτσού. Αποχωρεί από τη Βουλή ύστερα από μια παρουσία δέκα χρόνων, πρώτα ως Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος (2006-2013) και από τον Ιούνιο του 2013 έως και τη λήξη των εργασιών της απερχόμενης Βουλής με τη Συμμαχία Πολιτών.

Η παρουσία του στα έδρανα, μας λέει, δεν ήταν θέμα ατομικής, αλλά συλλογικής δουλειάς.
“Ό,τι αρχίζει τελειώνει. Ό,τι έχει αρχή έχει και τέλος. Η αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος αν το κόμμα με το οποίο υπηρέτησα, εκπληρώσει τους στόχους που έβαλε”, μας λέει.

Στα δέκα χρόνια της κοινοβουλευτικής του δράσης ο Νίκος Κουτσού εργάστηκε αδιάκοπα για να οργανώσει τους πρόσφυγες, τους απόδημους και τους πρόσφυγες εκ μητρογονίας.

“Θετικό αποτέλεσμα, παρόλο ότι είναι ομόφωνη η τοποθέτηση για τους πρόσφυγες ,είχαν μόνο οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες. Ελπίζω ότι στη συνέχεια της Βουλής, θα επιτευχθούν και τα άλλα δύο. Δηλαδή οι πρόσφυγες γενικά και οι απόδημοι. Δηλαδή οι απόδημοι να έχουν ψήφο και να εκπροσωπούνται στην κυπριακή Βουλή”, μας λέει.

`Όνειρο και στόχος του Νίκου Κουτσού η απελευθέρωση της Κύπρου. Επομένως, αναφέρει, η υλοποίηση αυτού του στόχου, δεν είναι θέμα μεμονωμένης ενέργειας, αλλά συνολικής και συλλογικής δράσης. “Ως εκ τούτου είναι το κόμμα που θα αξιολογηθεί. Ο στόχος υπάρχει και είναι δεδομένος”, λέει στο ΚΥΠΕ.

Στα μελλοντικά σχέδια του κ. Κουτσού η συγγραφή ενός βιβλίου για την ομοσπονδία. Μένει μάχιμος και θα εργαστεί σε ότι το κόμμα του ζητήσει και αναμένει ότι και αυτό θα παραμείνει πιστός στις διακηρύξεις του, θα καταφέρει να γίνει πλειοψηφικό και θα συμβάλει στην ενότητα και όχι στην διάσπαση.

Για τους νέους Βουλευτές που θα καταλάβουν κάποιες από τις 56 έδρες της νέας Βουλής ο Νίκος Κουτσού τους συμβουλεύει να επιμείνουν στο στόχο τους και να μην απογοητεύσουν όσους θα τους ψηφίσουν.

“Να βλέπουν με συμπάθεια οποιονδήποτε συνάδελφο και να θυμούνται πάντα ότι ο σκοπός μας είναι πατριωτικός και όχι ιδεολογικός”, μας λέει.

Πηγή: KYΠΕ