8ήμερη κράτηση στον 58χρονος για τη χθεσινή απόπειρα φόνου στη Λεμεσό

{loadposition ba_textlink}

Διάταγμα κράτησης για περίοδο 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 58χρονου, ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε 68χρονο, στην κτηνοτροφική περιοχή Πολεμιδιών, λόγω διαφορών που είχαν, γιατί τα πρόβατα του θύματος κατέστρεφαν τα λαχανικά του 58χρονου.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, ο 58χρονος επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών και κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον 68χρονο, μετά από λογομαχία και ότι κατάφερε να τον αφοπλίσει, χωρίς να γνωρίζει αν τον τραυμάτισε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι 68χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος, καθώς και τρίτο πρόσωπο που υπέστη σοκ και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για αυτόπτη μάρτυρα, φιλικό πρόσωπο του θύματος.

Οι καταθέσεις θύματος και αυτόπτη μάρτυρα ανέτρεψαν τους ισχυρισμούς του υπόπτου, αφού σύμφωνα με αυτές, ο 58χρονος ανέκοψε το όχημα του 68χρονου και μετά από λογομαχία αυτός ήταν που ανέσυρε μαχαίρι και τραυμάτισε το θύμα. Ο δε αυτόπτης μάρτυρας είπε πως εντόπισε τους δυο καθώς μετέβαινε στην περιοχή για να δει τον 68χρονο φίλο του και κατάφερε να αφοπλίσει τον φερόμενο ως δράστη και να πετάξει το μαχαίρι.

Ο 58χρονος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ ο 68χρονος, οδηγώντας το αυτοκίνητό του για περίπου δύο χιλιόμετρα, ζήτησε βοήθεια από περαστικούς και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Παρά τις υποδείξεις του αυτόπτη μάρτυρα, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κατορθωτό να εντοπιστεί το μαχαίρι που πέταξε όταν αφόπλισε τον 58χρονο.

Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση για την 8ήμερη κράτηση του υπόπτου, εναντίον του οποίου διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της μαχαιροφορίας και του τραυματισμού.

Πηγή: KYΠΕ