Κυβέρνηση: “Δεν θα ασκούνται ποινικές διώξεις για οφειλές στο ΤΚΑ το 2015”

{loadposition ba_textlink}

Με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης δεν θα ασκούνται ποινικές διώξεις για οφειλές του 2015 στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή δήλωση σε απάντηση αναφορών του ΔΗΚΟ για φυλακίσεις λόγω χρεών στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «αν στηριζόταν το κυβερνητικό νομοσχέδιο για πληρωμή χρέους στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις με 36 δόσεις, ενώ η Υπουργός Εργασίας δήλωσε ενώπιον της Βουλής ότι ήταν έτοιμη να αποδεχθεί και τροποποίηση για 48 δόσεις, σήμερα ο Νόμος θα ήταν σε εφαρμογή και δεν θα κινδύνευαν συμπολίτες μας με φυλάκιση, όπως ισχυρίζεται το ΔΗΚΟ».

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «οι λανθασμένες τροποποιήσεις που η απερχόμενη Βουλή επέφερε κατέστησαν το νομοσχέδιο μη εφαρμόσιμο και μη λειτουργικό στην πράξη».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, μετά από αίτημα της Κυβέρνησης, δόθηκε το `πράσινο φως` να μην ασκούνται ποινικές διώξεις για οφειλές του 2015 στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Πηγή: KYΠΕ