Α.Κυπριανού: “Για όλα αυτά που μας ενώνουν, την Κυριακή μπορούμε να κάνουμε μαζί τη διαφορά!”

{loadposition ba_textlink}

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού αυτούσια:

“Φτάσαμε στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας. Είμαστε περήφανοι που κατά τη διάρκεια της καταθέσαμε μια αξιόλογη πολιτική πρόταση ενώπιον του λαού˙ ένα ισχυρό, αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Πολιτευθήκαμε όλο αυτό το διάστημα με αξιοπρέπεια και δεοντολογία.

Την Κυριακή ζητούμε από το λαό να κρίνει τις θέσεις και προτάσεις μας. Τον καλούμε να εμπιστευθεί το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών.

Την Κυριακή ζητούμε από το λαό να συμμετέχει στις εκλογές. Η αποχή δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Η αποχή δεν πρόκειται να μειώσει την ανεργία. Δεν θα αυξήσει τους μισθούς. Δεν θα βοηθήσει τους φοιτητές που διακόπτουν τις σπουδές τους. Δεν θα διασφαλίσει ότι δεν θα κατεδαφιστούν τελείως η υγεία και η παιδεία. Η αποχή δεν πρόκειται να αποτρέψει τις εκποιήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η αποχή δεν πρόκειται να μειώσει την αλαζονεία και τον αυταρχισμό με τα οποία αυτή η Κυβέρνηση αποφασίζει και διατάζει.
Αν νομοσχέδια τα οποία θα αλώσουν τη ζωή μας, θα κατεδαφίσουν όσα πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές, θα διαλύσουν κάθε προοπτική για το μέλλον των νέων πέρασαν με μια ψήφο διαφορά στη Βουλή, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι ο καθένας από εμάς να πάει στην κάλπη και να στηρίξει το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις.
Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι εμείς δεν είμαστε ένας ευκαιριακός πολιτικός σχηματισμός. Η παρουσία μας στην πολιτική ζωή είναι γέννημα της ανάγκης της κοινωνίας για καλύτερη ζωή για όλους. Δεν είναι το αποτέλεσμα των προσωπικών φιλοδοξιών όσων ονειρεύονται καρέκλες Προεδρίας, προσωπικές δάφνες και πολιτική δόξα.

Είμαστε δύναμη που έχει τη δύναμη να συμβάλει και να εγγυηθεί δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Η δύναμη που έχει τη δύναμη να αντισταθεί με συνέπεια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ και της Τρόικα.

Την Κυριακή, οι πολίτες έχουν μπροστά τους ξεκάθαρο δίλημμα.

Όσοι διαφωνούν με τους κυβερνώντες ότι ζούμε μια ιστορία επιτυχίας, ότι ευημερούν αλλά δεν το κατάλαβαν ακόμη, ότι τα πράγματα εξελίσσονται θαυμάσια γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσει η ίδια πορεία, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Όσοι ανήκουν στην τεράστια πλειοψηφία που αγανακτεί μπροστά στην αδικία, που βλέπει τα εισοδήματα της συνεχώς να μειώνονται και την κοινωνία μας να μετατρέπεται στην πιο άνιση κοινωνία της Ευρώπης, που αποστρέφεται τον αυταρχισμό των κυβερνώντων, ας δώσουν με τη ψήφο τους δύναμη στη Δύναμη που αντιστέκεται σε όλα αυτά.

Αν ανήκουν σε αυτούς που βλέπουν να χάνονται όσα κερδίσαμε με δεκαετίες αγώνων, την Κυριακή ας κάνουν τη διαφορά.

Να δυναμώσουν το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις

για υπευθυνότητα, συνέπεια και πατριωτική διεκδίκηση για επίλυση του Κυπριακού και συνεπή αγώνα ενάντια στον εθνικισμό – σοβινισμό

για κοινωνική συνοχή και πρόοδο για όλους

για πρόσβαση όλων σε ποιοτική Υγεία

για προστασία του Δημόσιου πλούτου

για προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης

για ποιότητα στην παιδεία

για αξιοπρέπεια και περηφάνια για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

Όσο ισχυρότερο θα είναι το ΑΚΕΛ τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ελπίδα και η προοπτική να μπει η χώρα μας σε άλλη πορεία. Πορεία οικονομικής και κοινωνικής προόδου.

Για όλα αυτά που μας ενώνουν, την Κυριακή μπορούμε να κάνουμε μαζί τη διαφορά!”