Κύπρος-Ισραήλ πιο κοντά για ασφάλεια και διάσωση εντός των ΑΟΖ τους

{loadposition ba_textlink}

Με τη στήριξη των Υπουργείων Μεταφορών της Κύπρου και του Ισραήλ, το «Μεσογειακό ‘Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων (FSF-MED)» και το «FISHER INSTITUTE» του Ισραήλ, συνδιοργανώνουν στη Λευκωσία στις 19/5/2016 συνέδριο για την ασφάλεια πτήσεων και έρευνας και διάσωσης στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο συνέδριο, το οποίο θα προσφωνήσει εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, θα συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός ειδικών και ανώτερων αξιωματούχων από την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ελλάδα και άλλες χώρες, ως επίσης και από διεθνείς οργανισμούς όπως ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια πτήσεων των ελικοπτέρων που θα πραγματοποιούνται όταν οι πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ θα δραστηριοποιηθούν, ως επίσης και η περαιτέρω βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου σε θέματα έρευνας και διάσωσης.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Επιπρόσθετα θα απονεμηθεί το Ετήσιο Βραβείο του FSF-MED στην AEGEAN Airlines , για τη συμβολή της στην ανάπτυξη των αερομεταφορών στη Μεσόγειο.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων Χρίστος Πέτρου ανέφερε ότι το συνέδριο αποκτά μεγάλη σημασία δεδομένων των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα την ευρύτερη συνεργασία Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι τέτοιες δραστηριότητες συμβάλλουν με πρακτικό τρόπο στην πολιτική της κυπριακής Κυβέρνησης όσον αφορά τις τριμερείς στρατηγικές συμμαχίες με γειτονικά Κράτη και έχουν ένα συμπληρωματικό ρόλο στις ήδη εξαιρετικές σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της ασφάλειας πτήσεων και έρευνας και διάσωσης.

Πηγή: KYΠΕ