Ο Γ.Λιλλήκας καλεί τους πολίτες να εμπιστευθούν τη Συμμαχία Πολιτών

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν το κόμμα και να συμβάλλουν με την ψήφο τους στο σχηματισμό μιας ισχυρής κοινοβουλευτικής ομάδας, «ώστε μαζί να ανατρέψουμε το σάπιο παλαιοκομματικό κατεστημένο».

Σε δηλώσεις το μεσημέρι, με αφορμή την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι οι πολίτες με τη ψήφο τους θα αποφασίσουν την Κυριακή για την ποιότητα της νέας Βουλής.

«Καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του παλαιοκομματικού κατεστημένου, της κουλτούρας της διαπλοκής και της διαφθοράς από την μια και της Συμμαχίας Πολιτών από την άλλη, η οποία διαθέτει σύγχρονες αντιλήψεις και προτάσεις» είπε.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ αυτών που ως κυβερνώντες ή συγκυβερνώντες οδήγησαν τον τόπο μας στη μιζέρια και τη δυστυχία και από την άλλη της Συμμαχίας Πολιτών, η οποία διαθέτει όραμα ανάπτυξης και κοινωνικές ευαισθησίες.

«Μόνη μας φιλοδοξία είναι να είμαστε η υπεύθυνη και διεκδικητική φωνή των πολιτών στη νέα Βουλή» είπε.

Δημοσίευμα «Μιλλιέτ»
—————————–
Ο κ. Λιλλήκας ρωτήθηκε εξάλλου για το δημοσίευμα της «Μιλλιέτ», βάσει του οποίου ο Τ/κ ηγέτης προτείνει σύστημα εγγυήσεων με εμπλοκή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, ενώ γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να απάντησε ότι θα το δει θετικά υπό όρους.

Απαντώντας, ο κ. Λιλλήκας ευχήθηκε η τοποθέτηση της Κυβέρνησης – που χαρακτήρισε το δημοσίευμα αναληθές – να είναι και η τελική θέση που ο Πρόεδρος θα διατηρήσει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Τέτοιες προτάσεις είπε, θα πρέπει να απορριφθούν εξαρχής και να μην αποτελέσουν ποτέ αντικείμενο συζήτησης και διαπραγμάτευσης, είπε. Μια τέτοια πρόταση, συνέχισε, θα είναι χειρότερη από τις υφιστάμενες συνθήκες εγγυήσεως, καθώς «θα είναι σαν να υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο και η Τουρκία να εγγυάται το ένα από τα δύο».

Πέραν της απειλής κατά του κυπριακού Ελληνισμού που συνιστά η όποια εγγύηση εκ μέρους της Τουρκίας, θα είναι ταυτόχρονα και έμμεση εκ μέρους μας αναγνώριση μιας συνομοσπονδιακής λύσης του Κυπριακού, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ