Με καθυστέρηση ξεκίνησε η καταμέτρηση στο Λονδίνο

{loadposition ba_textlink}

Όσο δηλαδή χρειάστηκε για να μεταφερθεί η κάλπη του εκλογικού κέντρου Θ’ από το Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο στο κέντρο της Ύπατης Αρμοστείας.

Η αιτία της μεταφοράς της κάλπης ήταν το γεγονός ότι στο εκλογικό κέντρο Θ’ προσήλθαν μόνο 19 εκ των 37 εγγεγραμμένων για την περιφέρεια Πάφου, με τον κανονισμό να ορίζει ότι για την αυτοτελή καταμέτρηση απαιτούνταν τουλάχιστον 20 ψηφοδέλτια της συγκεκριμένης περιφέρειας. Σημειώνεται ότι στην ίδια κάλπη υπήρχαν και ψηφοδέλτια για τις περιφέρειες Λεμεσού και Αμμοχώστου.

Η προσέλευση στο Κοινοτικό Κέντρο που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε το 70% εκτιμάται ότι συνέβαλε στο να καταγραφεί υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στη Βρετανία σε σχέση με το 56% των εκλογών του 2011.

Η διαδικασία εξελίχθηκε χωρίς σημαντικά προβλήματα, πλην της προσέλευσης ορισμένων πολιτών που δεν είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στη Μεγάλη Βρετανία ως όφειλαν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συνολικά 1.977 εκλογείς είχαν εγγραφεί στους καταλόγους ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στη Μεγάλη Βρετανία: 1.196 στην Ύπατη Αρμοστεία και 781 στο Κοινοτικό Κέντρο. Το 2011 οι εγγεγραμμένοι στη Βρετανία εκλογείς ανέρχονταν σε 3.123.