Με ποιο κόμμα συμφωνείς παραπάνω;

Η ιστοσελίδα www.choose4cyprus.com, είναι ο χώρος όπου μπορείς να μάθεις με ποιο κόμμα ταυτίζονται περισσότερο οι απόψεις και οι θέσεις σου.

Οι πολίτες μπορούν μέσα από μια απλή και γρήγορη εφαρμογή να δουν ποιο κόμμα τους «ικανοποιεί» σε μια προσπάθεια μείωσης της αποχής.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, οι χρήστες καλούνται να απαντήσουν σε 20 ερωτήσεις, οι οποίες αναφέρονται σε κρίσιµα σηµεία της δηµόσιας πολιτικής συζήτησης και αφορούν σε καίριες θεµατικές όπως η οικονοµία, η κοινωνία και τα εθνικά ζητήµατα. Στη συνέχεια λαµβάνουν τα ποσοστά συσχέτισης της θέσης τους µε τις αντίστοιχες θέσεις των κοµµάτων. Οι θέσεις των κοµµάτων έχουν κωδικοποιηθεί από εξειδικευµένους ερευνητές στον τοµέα του πολιτικού ανταγωνισµού στην Κύπρο. Τα αποτελέσµατα εµφανίζονται σε γραφήµατα που αναπαριστούν την εγγύτητα των θέσεων των χρηστών µε εκείνη των κοµµάτων, τα ποσοστά συνάφειας µε τα κόµµατα, αλλά και την τοποθέτηση των χρηστών στον πολιτικό χάρτη σε συνδυασµό µε όλα τα κόµµατα.

Επικεφαλής του σχεδιασµού και της υλοποίησης της πλατφόρµας είναι το Τµήµα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστηµίου Κύπρου στο πλαίσιο της ερευνητικής κοινοπραξίας «Preference Matcher» που απαρτίζεται από το Πανεπιστήµιο της Ζυρίχης, το Πανεπιστήµιο του Twente και το ΤΕΠΑΚ. Επιστηµονικός υπεύθυνος του έργου είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια Βασιλική (Βίκυ) Τρίγκα.

Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νικόλα Τσαπατσούλη, τον Δρ. Κώστα Τζιούβα (Τµήµα ΕΣΔ, ΤΕΠΑΚ), τον Δρ. Fernando Mendez (University of Zurich) και τη Λέκτορα Λία Σπυρίδου (Τµήµα ΚΠΕ, Πανεπιστήµιο Κύπρου).

Η εφαρµογή Choose4Cyprus είναι αµιγώς ακαδηµαϊκό έργο και δε συνδέεται µε κανένα πολιτικό κόµµα, κίνηµα ή επιχειρηµατικό φορέα.