Με το βραδύτερο ρυθμό 16μηνου μειώθηκαν τον Απρίλιο οι τιμές παραγωγού στην Κίνα

{loadposition ba_textlink}

Με το βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 16 μηνών μειώθηκαν τον Απρίλιο οι τιμές παραγωγού στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ένα θετικό σημάδι για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), που μετρά τις τιμές των αγαθών στα εργοστάσια και αποτελεί σημαντική ένδειξη για τον πληθωρισμό, μειώθηκε κατά 3,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2015, αναφέρει σε ανακοίνωση η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS).

Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για μείωση 3,7% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg News, και αποτελεί την καλύτερη απόδοση του δείκτη από το Δεκέμβριο του 2014.

Οι τιμές παραγωγού στην τεράστια χώρα της Ασίας υποχωρούν εδώ και χρόνια, ενώ ο χαμηλός πληθωρισμός είχε τροφοδοτήσει μέχρι πρόσφατα τους φόβους για αποπληθωρισμό.

Ωστόσο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε 2,3% τον Απρίλιο, σε ετήσια βάση, αναφέρει η NBS σε ξεχωριστή ανακοίνωση, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τους προηγούμενους δύο μήνες. Εξέλιξη που περιορίζει τους φόβους για ενίσχυση των αποπληθωριστικών πιέσεων.

Η οικονομία της Κίνας, που αποτελεί ζωτικής σημασίας για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, αναπτύχθηκε κατά 6,9% πέρσι, καταγράφοντας το βραδύτερο κατά τα τελευταία 25 χρόνια.

Πηγή: KYΠΕ