1500 μέλη της Αστυνομίας επί ποδός για ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών

{loadposition ba_textlink}

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε σήμερα πως “έχει γίνει ο σχεδιασμός και θα υπάρχει μια γιγαντιαία επιχείρηση που αφορά την αστυνόμευση των εκλογών, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, και τον Γενικό `Εφορο Εκλογών”.

`Οπως ανέφερε, θα λειτουργήσει Κέντρο Συντονισμού, στο οποίο θα βρίσκεται ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος θα έχει και τη γενική εποπτεία και ευθύνη, και όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις θα ενημερώνουν το Κέντρο Συντονισμού για οποιαδήποτε συμβάντα ή για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν. “Και σίγουρα θα τηρείται ενήμερος και ο Αρχηγός Αστυνομίας”, επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης.

“`Εχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τήρηση του νόμου και της τάξης, καθ` όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας και μέχρι και τη λήξη της επιχείρησης. Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τις συνθήκες ομαλότητας, τάξης και ασφάλειας, περιφρουρώντας το αδιάβλητο των εκλογών”, υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Είπε πως ένα σημαντικός αριθμός από τα μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται στο καθήκον, για να “καλύψουν τα 1050 εκλογικά κέντρα”, και για να εκτελέσουν και άλλης φύσεως καθήκοντα, όπως οι περιπολίες σε διάφορους χώρους.

“Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξουν αυξημένες μηχανοκίνητες περιπολίες, ιδιαίτερα έξω από εκλογικά κέντρα, γραφεία και σε άλλους χώρους. Θα υπάρξει σίγουρα εφεδρεία και αντι-οχλαγωγικές ομάδες, με ετοιμότητα επέμβασης, για αντιμετώπιση σοβαρών επεισοδίων, και αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας, εάν χρειαστεί”, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Σημείωσε πως ευελπιστεί ότι δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα “έχοντας υπόψη το ρόλο της Αστυνομίας, αλλά και το ρόλο των υπολοίπων, καθώς και προηγούμενες εκλογές και το ότι σίγουρα υπάρχει ωριμότητα”.

Πηγή: KYΠΕ