“Μείωση της φορολογίας εισηγείται η Αλληλεγγύη”, δήλωσε η Ελένη Θεοχάρους

{loadposition ba_textlink}

Τη μείωση της φορολογίας που θα συνεπάγεται και αύξηση της ικανότητας του κράτους να εισπράττει τις φορολογίες, εισηγείται η “Αλληλεγγύη”, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους, η οποία μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή, Δημήτρη Συλλούρη, συναντήθηκαν με τον Έφορο Φόρου Εισοδήματος στο Υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Θεοχάρους είπε ότι “με τον Έφορο Φόρου Εισοδήματος συζητήσαμε πάρα πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν το τμήμα αυτό”.

Ανέφερε ότι “η δική μας εκτίμηση ως `Αλληλεγγύη` είναι ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να μειωθούν οι φορολογίες για να μπορέσει να αυξηθεί και η φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους”.

“Είναι δύο καταστάσεις που πηγαίνουν εκ παραλλήλου”, συνέχισε.

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι “ο εκσυγχρονισμός και εκμοντερνισμός του συστήματος έχει τεθεί από τον Έφορο και συμφωνούμε μαζί του ενώ παράλληλα έχουμε συζητήσει και πολύ σημαντικά και καυτά ζητήματα που αφορούν τη φοροδιαφυγή και άλλα ανάλογα εγκλήματα”.

Σε δικές του δηλώσεις ο Δημήτρης Συλλούρης είπε πως “για το μεγάλο ποσό των ανείσπρακτων φόρων που ξεπερνούν τα 2 δις ευρώ, πρέπει να εξεταστεί όχι μόνο στη βάση του να εισπραχθούν και στη βάση των ευθυνών που υπάρχουν και από αυτούς που χρωστούν, αλλά και από το Φόρο Εισοδήματος”.

Ο κ. Συλλούρης είπε πως “θέλουμε να δούμε ιδιαίτερα τα ζητήματα των εκροών πριν το `κούρεμα` αλλά και κατά τη διάρκεια της κλειστής περιόδου στη βάση της εξέτασης, ακόμη και τις δηλώσεις κεφαλαίων, για κάθε έναν από αυτούς που κατάφεραν, ή σκέφθηκαν, ή τους πληροφόρησαν να βγάλουν τα λεφτά τους έξω”.

Αναφορά από τον κ. Συλλούρη έγινε και στη λίστα Λαγκάρντ λέγοντας πως “είναι για μας θετικό ότι γίνεται δουλειά για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά το παραλληλίζουμε με την πολύ αργοπορημένη διαδικασία αναφορικά με τις εκροές λεφτών από τις τράπεζες πριν το `κούρεμα`”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ