Μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

{loadposition ba_textlink}

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στις ασιατικές αγορές, καθώς αναμένεται σύντομα η επανέναρξη της παραγωγής πετρελαίου στον Καναδά, ενώ αυξάνονται οι ποσότητες των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, πιέζοντας προς την κατεύθυνση μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια ουσιαστικού ανταγωνισμού μεταξύ των παραγωγών πετρελαίου στη Μέση Ανατολή και το Ιράν, για την κατάκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεριδίου πελατών, στην περιοχή της Ασίας.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 45,49 δολ το βαρέλι, μειωμένες κατά 3 σεντς από την τελευταία συνεδρίαση.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 8 σεντς στα 44,58 δολ το βαρέλι.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου στον Καναδά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς η μεγάλη φωτιά οδήγησε στη μείωση της ημερήσιας παραγωγής μεγαλύτερη των 1,5 εκατ βαρελιών πετρελαίου.

Στο μεταξύ, το Ινστιτούτο Πετρελαίου των ΗΠΑ (API) ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, κατά 3,45 εκατ βαρέλια, φτάνοντας στη συνολική ποσότητα ρεκόρ, των 543,1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.

Οι γενικότερες συνθήκες ευνοούν την άσκηση πιέσεων μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Πηγή: KYΠΕ