Νεκρός υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ στη Συρία

{loadposition ba_textlink}

Ο Μουστάφα Μπαντρεντί, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Χεζμπολάχ, έχασε τη ζωή του σε έκρηξη σε μία από τις βάσεις της οργάνωσης στη Δαμασκό της Συρίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ, η οργάνωση διερευνά αν η έκρηξη αυτή προκλήθηκε από αεροπορικό βομβαρδισμό, πυραυλική επίθεση ή πυρά πυροβολικού.

«Ο Μουστάφα Μπαντρεντίν έλαβε μέρος στις περισσότερες από τις επιχειρήσεις ισλαμικής αντίστασης από το 1982», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πιο σημαντική απώλεια που είχε η Χεζμπολάχ από το θάνατο του στρατιωτικού της ηγέτη, το 2008.

Ο 55χρονος Μπαντρεντίν ήταν ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ, ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων της οργάνωσης στη Συρία, όπου η Χεζμπολάχ μάχεται στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου, al-Mayadeen μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αρκετές αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος, στη διάρκεια των πεντάχρονων πολεμικών συγκρούσεων.

Πηγή: newsbeast.gr