Α.Νεοφύτου: “Μπράβο στην Κυβέρνηση και στους ανεξάρτητους θεσμούς” (vid)

{loadposition ba_textlink}

Οι δηλώσεις:

“Σήμερα είναι η Μέρα της Ευρώπης. Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη και στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας.

Κι αυτό μας θυμίζει τα ερείσματα που έχει η χώρα μας και απέναντι στην Τουρκία. Αλλά, μας δίδει και το δικαίωμα και είναι το μεγάλο μας όπλο, στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού, να επικαλούμαστε αλλά και να ζητούμε τον σεβασμό και την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Σήμερα η Κυβέρνηση μας συνεχίζει με σύνεση και μεθοδικότητα.

Όπως με σύνεση και διορατικότητα ο Γλαύκος Κληρίδης έβαλε την Κύπρο στην Ενωμένη. Σήμερα μιλάμε για το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι εργάστηκαν για να είναι η Κύπρος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καθημερινά κάποιοι επικαλούνται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις ευρωπαϊκές αρχές. Είναι όλοι αυτοί που πήγαν το 2002 να αντικόψουν τον Γλαύκο Κληρίδη να πάει στην Κοπεγχάγη. Γιατί θεωρούσαν και το Ελσίνκι αλλά και την Κοπεγχάγη ως κατάρα. Έκοψαν τον δρόμο του προέδρου τον Δεκέμβρη του 2002, έξω από το αεροδρόμιο για να μην πάει να πουλήσει την Κύπρο.

Θέλω απλά να σκεφτούμε, αν εισακούοντο τότε, αν θα μιλούσαμε σήμερα για την Ευρωπαϊκή Κύπρο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές.

Σήμερα που είναι η ημέρα της Ευρώπης, δεν πρέπει να ξεχνούμε ούτε και αυτούς που ενώ οι πολιτικές τους μας οδήγησαν στην μεγάλη οικονομική κρίση, είχαν και την μαγική λύση και συνταγή τον Μάρτη του 2013 να βγαίναμε από την Ευρώπη και το ευρώ και να τυπώναμε λίρες.

Θέλουμε να επαναβεβαιώσουμε πως και η κυβέρνηση μας και ο Δημοκρατικός Συναγερμός αξιοποιούμε την θέση και την συμμετοχή μας στην Ευρώπη, με σύνεση, αθόρυβα και με ρεαλισμό, τόσο στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού αλλά και με την ανάπτυξη ενός σημαντικού περιφερειακού ρόλου, της ευρωπαϊκής Κύπρου στην γειτονιά μας.

Διαφθορά

Ο κόσμος απαιτεί δικαιοσύνη και επιτέλους για πρώτη φορά χτυπιέται η διαφθορά. Επιτέλους τα λόγια γίνονται πράξεις.

Μπράβο στην Κυβέρνηση και στους ανεξάρτητους θεσμούς.

Απλά να το ξεκαθαρίσω,

Όχι άμαν εν του άλλου, εν πάταξη της διαφθοράς και άμα εν του κόμματος, εν πολιτικός κρατούμενος.

Νέοι Σχηματισμοί

Κάποιοι παρουσιάζονται ως το νέο και το καινούριο.

Αλλά ξέρετε τι μου θυμίζουν αυτοί οι συγκεκριμένοι, που αλλάζουν κόμμα και ταμπέλες;

Είναι όπως το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που του σβήνουν τα μίλια για να φαίνεται καινούριο.”