Νικήτρια της Eurovision: Η ιστορία της Ουκρανίας ακούστηκε

{loadposition ba_textlink}

Η ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα, που νίκησε στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «1944» το οποίο μιλούσε για τον εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαία από το Στάλιν, δήλωσε σήμερα κατά την άφιξή της στο Κίεβο ότι «η ιστορία» και οι «οδύνες» της Ουκρανίας «ακούστηκαν».

«Για εμένα αυτό σημαίνει ότι η ιστορία μου ακούστηκε, ότι η ιστορία των Τατάρων της Κριμαίας ακούστηκε, ότι η ιστορία της Ουκρανίας ακούστηκε, ότι οι οδύνες (που βιώσαμε) ακούστηκαν», επισήμανε η 32χρονη τραγουδίστρια, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ενώ την υποδέχθηκαν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι στο αεροδρόμιο του Κιέβου, Μπορίσπιλ.

«Εκείνοι που λένε ότι η Ευρώπη είχε άλλα προβλήματα από εμάς, δεν έχει καμία σχέση με εμάς, μπορούν πλέον να δουν ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια», υπογράμμισε.

Ρωσία: Πολιτική κι όχι μουσική η νίκη της Ουκρανίας

Πολλοί ρώσοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν σήμερα μια «πολιτική» κι όχι μουσική νίκη που επιτεύχθηκε σε βάρος του ρώσου υποψηφίου, Σεργκέι Λαζάρεφ, φαβορί στα προγνωστικά, ο οποίος επιπλέον κατέλαβε την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των τηλεθεατών.

Ανάμεσα στο πλήθος που έσπευσε να υποδεχθεί την τραγουδίστρια, πολλοί κρατούσαν σημαίες της Ουκρανίας ή των Τατάρων της Κριμαίας.

«Η Κριμαία είναι η Ουκρανία», φώναζαν επίσης οι συγκεντρωμένοι.

Πηγή: newsbeast.gr