Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κατηγορεί τον ΠτΔ για συσκότιση

{loadposition ba_textlink}

Σε γραπτή δήλωση με αφορμή την κοινή δήλωση των δύο ηγετών με την ευκαρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις συνομιλίες, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι “το ζητούμενο δεν είναι να γίνονται δηλώσεις προθέσεων, αλλά να υπάρχει επί της ουσίας ενημέρωση του κόσμου σε σχέση με το τι συζητείται και ποιες είναι οι συγκλίσεις αν υπάρχουν”.

“Ερωτούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη: Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο αισιόδοξο; Επετεύχθη πρόοδος στο Εδαφικό, στην Ασφάλεια, στις Εγγυήσεις, στο θέμα των Εποίκων, στο θέμα της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας; Πως μπορεί να είναι αισιόδοξος όταν η Τουρκία ξεκάθαρα δείχνει τις προθέσεις της για κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και απαξιώνει την Κυπριακή Δημοκρατία και στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;”, διερωτάται ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφέρει ακόμη πως “η λανθασμένη πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη, η οποία στηρίζεται θερμά από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κακή λύση, διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποθήκευση του μέλλοντος του Κυπριακού Ελληνισμού” και τον καλεί να απορρίψει την εισήγηση του κ. Ακκιντζί για σύγκληση λεγόμενης πενταμερούς διάσκεψης για το θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

“Εάν παρ’ ελπίδα συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι η ταφόπλακα της Κυπριακής Δημοκρατίας”, καταλήγει.

Πηγή: KYΠΕ