Ο Σόιμπλε ζητά από την ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια

{loadposition ba_textlink}

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα πρέπει να βρουν τρόπους για να αυξήσουν, σταδιακά, τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια τους, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφερθεί ονομαστικά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την οποία συχνά επικρίνει για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί.

“Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι τα μηδενικά και αρνητικά επιτόκια, τα ποία έχουμε, επιφέρουν ένα τεράστιο πολιτικό κίνδυνο”, τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την επιχειρηματική εφημερίδα “Handelsblatt”.

“Γι `αυτό, θα προτιμούσα οι Κεντρικές Τράπεζες, σταδιακά, να προσπαθήσουν να βρουν τον τρόπο να βγουν έξω από αυτή την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική, ήρεμα και προσεκτικά”, υπογράμμισε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε είπε ακόμη πως αναμένει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις σε δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουν να παραχωρηθούν νέα δάνεια στην Αθήνα. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ελληνικού χρέους.

Πηγή: KYΠΕ