Οι ένοπλες δυνάμεις υπεραμύνθηκαν της παρουσίας του αρχηγού τους στο γάμο της κόρης του Ερντογάν

{loadposition ba_textlink}

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας υπερασπίστηκαν με σθένος την παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στο γάμο της μικρότερης κόρης του Προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που τελέστηκε το Σάββατο, απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, 64 ετών, ήταν ένας από μάρτυρες στη γαμήλια τελετή, που πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη.

Η μικρότερη κόρη του Τούρκου Προέδρου, Σουμεγιέ παντρεύτηκε τον Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, η οικογένεια του οποίου είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η παρουσία του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε αυτό το κοσμικό γεγονός, μία ημέρα μετά το θάνατο οκτώ στρατιωτών στις επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, πυροδότησε θύελλα επικρίσεων.

Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε σήμερα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ δικαιολόγησε την παρουσία του Χουλουσί Ακάρ στο γάμο, λόγω μια ανάγκης που σχετίζεται με το “πρωτόκολλο” και υπογράμμισε το γεγονός ότι ο στρατηγός λίγες ώρες νωρίτερα είχε παραστεί στις κηδείες των στρατιωτών.

Διατέλεσε μάρτυρας στο γάμο της κόρης του Ερντογάν την ημέρα που 8 μάρτυρες κηδεύτηκαν”, έγραψε η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu, “η οργή φουντώνει κατά του πασά” (σ.σ ο όρος αυτός χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει κάποιος τους στρατηγούς).

“Είναι σημαντικό η κριτική και τα σχόλια να είναι δίκαια και εποικοδομητικά”, προσθέτει το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων στο δελτίο Τύπου, απευθύνοντας έκκληση για “αποφεύγεται κάθε διχαστική γλώσσα” σε μια χρονική συγκυρία όπου οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας αντιμετωπίζουν το PKK.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ