Οι Κινέζοι επενδύουν σημαντικά ποσά στην Αμερική

{loadposition ba_textlink}

Οι κινεζικές επενδύσεις στην αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ, ξεπέρασαν τα 300 δισ δολάρια, ενώ εξακολουθούν ν` αυξάνονται παρά τους ελέγχους εξαγωγής συναλλάγματος που εφαρμόζονται στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στην πενταετία μεταξύ του 2010 και του 2015, Κινέζοι αγοραστές αγόρασαν κατοικίες συνολικού οικονομικού ύψους 93 δισ δολαρίων, ενώ το οικονομικό ύψος των αγορών αποθηκευτικών και άλλων χώρων επαγγελματικής χρήσης καταγράφηκε στα 208 δισ δολάρια.

Παράλληλα, κινεζικά οικονομικά κεφάλαια οικονομικού ύψους 17 δισ δολαρίων δαπανήθηκαν για την αγορά ξενοδοχείων, επιχειρηματικών πύργων κι άλλων επιχειρηματικών υποδομών, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έρευνας (Rosen Consulting Group & Asia Society).

Από την άλλη μεριά, παρά τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται για την αγορά περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ, το οικονομικό ύψος της εισροής των άμεσων ξένων επενδύσεων από την Κίνα, αντιστοιχεί μόλις στο 10% του συνόλου των επενδύσεων (FDI) που εισέρχονται στην αμερικανική οικονομία.

Πηγή: KYΠΕ