Οι προκλήσεις των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών των Μικρών Κρατών

{loadposition ba_textlink}

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τo 24o Παγκόσμιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιακών Οργανισμών Μικρών Κρατών (24th Teleforum meeting of Telecom Operators of Small States – TOSS), το οποίο διοργάνωσε και φιλοξένησε η Cyta, από τις 18 έως τις 20 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο Αμαθούς στη Λεμεσό.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 40 σύνεδροι, στην πλειοψηφία τους στελέχη ανώτατης εκτελεστικής διεύθυνσης, από 16 τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, 15 χωρών: Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Γκουέρνσι, Γουιάνα, Γροιλανδία, Ισλανδία, Πράσινο Ακρωτήρι, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Νησιά Φαρόε, Νήσοι Άλαντ, Νήσος του Μαν και Τζέρσι.

Το Συνέδριο χορηγήθηκε φέτος από δώδεκα κατασκευάστριες και προμηθεύτριες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού διεθνούς εμβέλειας (Huawei, CCS Group, Hansen Technologies, Omnitele, Polystar, Separate Reality, Symsoft, 2operate, Abiba, Blue-TC, Cerillion και Charles Russell Speechlys) και σε αυτό συμμετείχαν 25 υψηλόβαθμα διευθυντικά τους στελέχη, για σκοπούς προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Η Cyta, ως ο μεγαλύτερος οργανισμός από τους συμμετέχοντες, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στα Μικρά Κράτη. Στο συνέδριο έγιναν παρουσιάσεις, και πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με θέματα τηλεπικοινωνιακού ενδιαφέροντος. Δόθηκε, επίσης, η ευκαιρία για συζήτηση, προβληματισμό, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε θέματα στρατηγικής, ανταγωνισμού, ρύθμισης, ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, συγκράτησης πελατών και εσόδων, μείωσης κόστους κτλ.

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta, κ. Χρίστος Πατσαλίδης, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί για να αντεπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες επικοινωνίας της σύγχρονης εποχής. Παράλληλα, ο κ. Πατσαλίδης εξήρε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζουν και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών των Μικρών Κρατών, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν στους πολίτες τους σε προσιτό κόστος, τεχνολογικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, εφάμιλλες με αυτές που προσφέρουν πολύ μεγαλύτεροι οργανισμοί.

Χαιρετισμό, απηύθυνε, επίσης, ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλης Αχιλλέως, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τεχνολογικά αναβαθμισμένο δίκτυο της Cyta, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και στρατηγικής σημασίας διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς κόμβους, λόγω και της γεωπολιτικής θέσης της Κύπρου. Την ίδια ώρα, ο κ. Αχιλλέως τόνισε την ανάγκη για ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών των Μικρών Κρατών και των προμηθευτών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, η οποία θα αποφέρει κοινά οφέλη, συμβάλλοντας, έτσι, στην οικονομική ανάπτυξη των εταιρειών και κατ’ επέκταση των χωρών τους.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά, μετά από 13 χρόνια, που το Συνέδριο πραγματοποιείται στην Κύπρο και η Cyta έχει την τιμή να το φιλοξενεί.