Οικολόγοι: “Να τερματιστεί η προκλητική υποκρισία του ΔΗΣΥ για την τελευταία ολομέλεια της Βουλής”

{loadposition ba_textlink}

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα προκλητικό παιχνίδι υποκρισίας και παραπλάνησης από το ΔΗΣΥ. Κατηγορούν τη Βουλή γιατί τάχα βιάστηκε να ψηφίσει στην τελευταία ολομέλεια πολλά νομοσχέδια, τα οποία ο Πρόεδρος αποφάσισε να παραπέμψει με αναφορά του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο ΔΗΣΥ κατηγορεί τη Βουλή για λαϊκισμό και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους, προβάλλοντας ως κίνδυνο το ενδεχόμενο μιας επτακομματικής Βουλής.

Οι πολίτες πρέπει να θυμηθούν ότι την περίοδο που περνούσαν σωρηδόν τα εναρμονιστικά νομοσχέδια χωρίς να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα της Κύπρου, η Βουλή είχε μόνο πέντε κόμματα.

Συνεπώς ο αριθμός των κομμάτων που βρίσκονται στη Βουλή δεν έχει καμία σχέση με τη σοβαρότητα του έργου της.

Το δεύτερο που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι πολίτες είναι ότι οι περισσότεροι από τους νόμους, που κακώς έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, έχουν ψηφιστεί από το ίδιο το ΔΗΣΥ. Κάποια από αυτά τα νομοσχέδια ήταν μάλιστα προτάσεις του ΔΗΣΥ.

Σήμερα λαϊκίζει προκλητικά και κατηγορεί τη Βουλή γιατί ψήφισε τις προτάσεις νόμου, που ο ίδιος ο ΔΗΣΥ πρότεινε για ψήφιση. Πρόκειται δηλαδή για το θέατρο του παραλόγου ή για χοντρό προεκλογικό δούλεμα των πολιτών από το ΔΗΣΥ; Έλεος!

Τέλος, πρέπει να διευκρινιστεί ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών την περασμένη Πέμπτη ζήτησε να συνέλθει η Βουλή των Αντιπροσώπων και να εξετάσει την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμο των 60 δόσεων των οφειλών του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Είπαμε ότι στην ανάγκη αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει, ας ψηφίζαμε το νόμο όπως τον είχε προτείνει η Κυβέρνηση.

Ήταν πρώτος ο ΔΗΣΥ που πρότεινε να μην συζητηθεί η αναπομπή του Προέδρου. Ήταν ο ΔΗΣΥ που εισηγήθηκε (μαζί με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ) να αποφασίσουμε για την αναπομπή μετά τις εκλογές.

Αποτελεί πρώτου μεγέθους υποκρισία εκ μέρους του ΔΗΣΥ, να καταγγέλλει τη Βουλή γιατί αυτή αποδέχτηκε δικές του εισηγήσεις και προτάσεις.

Από την άλλη οφείλουμε να σημειώσουμε θετικά την απόφαση για αναστολή των διώξεων για οφειλές του 2015 στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.”