Ομήρου: “Τα κόμματα θα καταθέσουν προτάσεις νόμου με περιεχόμενο ίδιο με τους αναπεμφθέντες νόμους”

{loadposition ba_textlink}

Οι δυο νόμοι που αναπέμφθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα έχουν οποιαδήποτε ισχύ, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, υπενθυμίζοντας ωστόσο πως τα κόμματα είχαν διαβεβαιώσει στη σύσκεψη των αρχηγών πως θα καταθέσουν προτάσεις νόμου που θα έχουν περιεχόμενο ίδιο με τους νόμους που αναπέμφθηκαν.

Ερωτηθείς για το θέμα στη Βουλή, ο κ. Ομήρου είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από συμβουλή που πήρε από το Γενικό Εισαγγελέα κρίνει ότι δεν επεκτείνεται το χρονικό διάστημα των 15 ημερών για να μπορεί να παραπεμφθεί στη νέα Βουλή, όπως έγινε στο παρελθόν μετά από γνωμάτευση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

«Συνεπώς αυτό που θα συμβεί είναι ότι οι δύο συγκεκριμένοι νόμοι για τους οποίους έγινε η αναπομπή, δεν θα έχουν οποιαδήποτε ισχύ δεδομένου ότι δεν έχουν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν έχουν δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, αλλά η διαβεβαίωση που δίνουν τα πολιτικά κόμματα, όπως αυτή δόθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, είναι ότι θα επανακαταθέσουν προτάσεις νόμου με το ίδιο περιεχόμενο, ενδεχομένως και σε συνεννόηση με την εκτελεστική εξουσία, για να μην υπάρχει και οποιοσδήποτε λόγος εκ νέου αναπομπών αυτών των νομοθεσιών» εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της καταβολής με δόσεις οφειλών στις κοινωνικές ασφαλίσεις είπε ότι «θα μπορούσε και μπορεί να διευθετηθεί με μια συνεννόηση με την εκτελεστική εξουσία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δόσεων».

Πηγή: KYΠΕ