Γ.Περδίκης: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση, ναι στον εκσυγχρονισμό της CYTA”

{loadposition ba_textlink}

Οι δηλώσεις κ. Γιώργου Περδίκη, Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών περί Cyta και εμπλοκής Ερτογάν στο Κυπριακό:

Η θέση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου όπως παρουσιάστηκε στην εαρινή έκθεση του περί ιδιωτικοποίησης της CYTA μας βρίσκει αντίθετους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μας βρίσκει αντίθετους κάθε συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Προτεραιότητα έχει ο εκσυγχρονισμός της CYTA, θέση την οποία εκφράσαμε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Κινήματος και ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Περδίκης με τις συντεχνίες.

Παράλληλα στηρίζουμε τις συντεχνίες που ιεραρχούν ψηλά την αποκομματικοποίηση της CYTA και μάλιστα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε εισηγηθεί στο παρελθόν να αποκλειστούν τα κομματικά στελέχη από τους διορισμούς στο Διοικητικό Συμβούλιο των ημικρατικών οργανισμών.
Η αποκομματικοποίηση είναι επιβεβλημένη. Στο παρελθόν ο οργανισμός έχει πληρώσει με βαρύ τίμημα τους ισχυρούς δεσμούς με τα κόμματα εξουσίας. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμφωνούμε στο πλαίσιο που έχει τεθεί από τους εργαζόμενους, που προνοεί αλλαγές στη νομοθεσία και θα οδηγήσει σε κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών και στην ευελιξία του οργανισμού.

Το γεγονός ότι το μέρισμα στην αγορά μειώνεται, δεν συνδέεται με τη μείωση της κερδοφορίας. Η CYTA μπορεί να παραμείνει κερδοφόρα με λιγότερο μερίδιο της αγοράς αρκεί να βρει τον τρόπο να εργάζεται πιο αποδοτικά και σύγχρονα.

Είναι καλός οιωνός η ανάληψη πιο ενεργού ρόλου στο Κυπριακό από τον Ερντογάν;

Η νέα προκλητική εμφάνιση του κ. Ερντογάν και οι δηλώσεις περί φιλευσπλαχνίας και συμπόνιας προς τους Ελληνοκύπριους για το νερό από την Τουρκία, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει.

Τη φιλευσπλαχνία και τη συμπόνια η Τουρκία έπρεπε να τη δείξει πριν προχωρήσει στα εγκλήματα πολέμου και την παράνομη κατοχή της πατρίδας μας.

Δηλώσεις σαν κι αυτές σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αλλαγές τακτικής από τον κ. Ακιντζί, είναι δεδομένο ότι δε βοηθούν στην ουσιαστική βελτίωση των συνομιλιών.

Για πραγματική πρόοδο στις συζητήσεις θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινής διάθεση που να συνοδεύεται και από πράξεις, αποφεύγοντας τέτοιες προκλητικές τοποθετήσεις.

Είναι απορίας άξιο, γιατί κάποιοι ανάμεσα μας αισθάνονται αισιοδοξία με την ανάληψη πιο ενεργού ρόλου στο Κυπριακό του νεοσουλτάνου Ερντογάν; Είπαμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν γίνεται να σε φτύνουν και να νομίζεις ότι ψιχαλίζει. Πρόκειται για επικίνδυνο στρουθοκαμηλισμό.