ΠΕΟ και ΕΚΥΣΥ: “Οι πολιτικές λιτότητες πλήττουν τις ευάλωτες ομάδες”

{loadposition ba_textlink}

Το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ και η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, με την ευκαιρία της γιορτής της Μάνας, διοργάνωσαν εκδήλωση χθες Πέμπτη, στο Καϊμακλί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, σε ομιλία του, έκανε εκτενή αναφορά «στις οικονομικές συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας και στη διακυβέρνηση της δεξιάς με τις μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει, πλήττοντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τις γυναίκες και γενικά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις «πρέπει να βγει δυνατό στη Βουλή, ισχυρό ανάχωμα στις πολιτικές που πλήττουν τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων».

Από την πλευρά του ο ΓΓ ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης μίλησε για «αυθαίρετες αποφάσεις της Κυβέρνησης» που επηρεάζουν αρνητικά τους συνταξιούχους.

Στο χαιρετισμό της η Γραμματέας Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου ανάφερε ότι «η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο δεν βοήθα τις εργαζόμενες μάνες να συμφιλιώσουν τους πολλαπλούς τους ρόλους και να μπορούν να βρίσκονται στην εργασία αλλά οδηγεί όλο και περισσότερες στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό, πλήττοντας τον ευρύτερο στόχο της επίτευξης της ισότητας και της κοινωνικής ευημερίας».

Πηγή: KYΠΕ