Περδίκης: “Να υπάρξει κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική για την επανάκαμψη των μισθών”

{loadposition ba_textlink}

Κάτι που φαίνεται η Κυβέρνηση να το παρακάμπτει θυσιάζοντας τον στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων, ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι σήμερα ανακοινώνουν ότι τα πρώτα δείγματα επιτυχίας επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να εφαρμόσει πολιτική ανάκαμψης σε ότι αφορά τα θέματα που είχαν αποφασιστεί πριν από 3 χρόνια.

«Δεν ξέρω πόσο μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί γιατί στο τέλος του χρόνου, με βάση τη συμφωνία Κυβέρνησης – ΠΑΣΥΔΥ, λειτουργοί του δημοσίου με μισθό άνω των 3.500 ευρώ το μήνα θα πάρουν μια αύξηση στο μισθό τους της τάξης του 3-4%, όταν την ίδια ώρα δεν θα πάρουν καμία αύξηση οι δημόσιοι υπάλληλοι που αμείβονται με 1.500 ευρώ τον μήνα», ανέφερε.

Όπως είπε, η επαναφορά των μέτρων του 2012 στέλνει για ακόμη μια φορά ένα μήνυμα κοινωνικής ανισότητας, προσθέτοντας ότι το Κίνημα πιστεύει ότι τα μέτρα που μπορούν να προκύψουν με τα πρώτα δείγματα οικονομικής ανάκαμψης θα πρέπει να συμφωνηθούν μεταξύ Κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επανάκαμψη των μισθών, για την επανάκαμψη του κοινωνικού κράτους, για αυτό και κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα συγκροτημένο και συνεκτικό σχέδιο από τριάντα μέτρα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, τα οποία είναι και δίκαια και αποτελεσματικά.

«Διότι δεν κατανοώ πως μια Κυβέρνηση η οποία ευαγγελίζεται τη μεταρρύθμιση, στα πρώτα βήματα που κάνει – όταν υποτίθεται βγήκε από την οικονομική κρίση – είναι να αυξήσει και πάλι το κρατικό μισθολόγιο. Τη στιγμή μάλιστα που η Κυπριακή οικονομία ακόμη αιμορραγεί, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι, τη στιγμή που κλείνουν ακόμη επιχειρήσεις, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», ανέφερε.

Πηγή: KYΠΕ