Πυρά κατά διαδηλωτών στη Βαγδάτη

{loadposition ba_textlink}

Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί και 90 οι τραυματίες κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν όταν διαδηλωτές κατά της διαφθοράς εισέβαλαν χθες στην αυστηρά περιφρουρούμενη Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα νοσοκομειακές πηγές.

Οι ιρακινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά και πλαστικές σφαίρες, καθώς και δακρυγόνα, για να διαλύσουν τους διαδηλωτές από το φρουρούμενο προάστιο που στεγάζει τα κυβερνητικά κτήρια, το Κοινοβούλιο και τις ξένες πρεσβείες.

Ο απολογισμός, που προέρχεται από τα στοιχεία που εξέδωσαν τα τέσσερα νοσοκομεία που δέχθηκαν τα θύματα και το κεντρικό νεκροτομείο της Βαγδάτης, αφορούν νεκρούς από σφαίρες κι όχι από ασφυξία λόγω δακρυγόνων.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραβίαση της Πράσινης Ζώνης σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν και πολλοί υποστηρικτές του ριζοσπάστη Σιίτη Μουσουλμάνου κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ. Μαζύ με τους υπολοίπους συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν την αποτυχία της κυβέρνησης να εγκρίνει τα μέτρα κατά της διαφθοράς και να εγγυηθεί την ασφάλεια απέναντι στις βομβιστικές επιθέσεις από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: newsbeast.gr