Πίσω στις φυλακές για εξέταση από γιατρό ο Σελίχ Μουσταφά Ελντίν

{loadposition ba_textlink}

Πίσω στις φυλακές θα οδηγηθεί ο εκζητούμενος, Σελίχ Μουσταφά Ελντίν, ύστερα από οδηγίες της Επαρχιακής Δικαστού, Δώνας Κωνσταντίνου, για να εξεταστεί από γιατρό, καθώς ο δικηγόρος του ζήτησε να εξεταστεί, όταν αυτός παραπονέθηκε ότι ασκήθηκε βία σε βάρος του όταν αρνήθηκε να βγάλει την μπλούζα του, στην οποία είχε αναγράψει πολιτικά συνθήματα, πριν οδηγηθεί στις φυλακές.

 

Ο δικηγόρος του Αιγύπτιου ανέφερε ότι ο πελάτης του βρίσκεται υπό καθεστώς τρόμου και τρομοκρατίας. Είπε ότι την ώρα που παραλήφθηκε από τον ουλαμό μεταγωγών για να μεταφερθεί στο δικαστήριο τον ανάγκασαν με το ζόρι να βγάλει τη φανέλα του, στην οποία έγραφε “Νίκη στην 25η Ιανουαρίου 2011 – `Οχι στο στρατό της 30ης Ιουνίου 2013”.

Πρόσθεσε ότι η αναγραφή του συνθήματος, κατά τον εκζητούμενο, είναι τρόπος έκφρασης, όπως ο ίδιος τον αντιλαμβάνεται, αναφέροντας ότι η Αστυνομία έχει καταπατήσει τα ανθρώπινα δικαιώματά του.

Περαιτέρω, ανέφερε ότι ο πελάτης του παραπονείται ότι τον έπιασαν από το λαιμό και σχεδόν τον έπνιξαν και ότι φέρει σημάδια, ενώ του πέρασαν τις χειροπέδες με βίαιο τρόπο και τον τραυμάτισαν. Είπε ακόμα ότι η όλη συμπεριφορά της Αστυνομίας συνιστά σπάσιμο της ψυχολογίας του.

Η Δικαστής, αφού παρατήρησε ότι αυτή είναι η θέση του πελάτη του, ανέφερε πως αυτός είχε κάθε δικαίωμα να προωθήσει το παράπονό του όπου τον συμβουλεύσει ο δικηγόρος του ή όπου αλλού κρίνει σκόπιμο.

Το δικαστήριο δεν είναι χώρος έκφρασης πολιτικών ή άλλων συνθημάτων, συνέχισε, αλλά χώρος απονομής της δικαιοσύνης από λειτουργούς της δικαιοσύνης και τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Ο εκζητούμενος κρατείται στο χώρο των δικαστηρίων μέχρι την επανέναρξη της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος έκδοσής του.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος του υπέβαλε παράπονο προς την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, κατά του ουλαμού μεταγωγών. Το παράπονο είναι ότι τον έπιασαν από το λαιμό, του έβγαλαν τη φανέλα με το ζόρι και του πέρασαν χειροπέδες με βασανιστικό τρόπο πληγώνοντάς τον.

 

 

 

Πηγή: KYΠΕ