Επίτροπος Προεδρίας: “Η σκέψη μας πάντα κοντά στους μαθητές του Ριζοκάρπασου”

{loadposition ba_textlink}

Η σκέψη μας είναι πάντα κοντά στους μαθητές του Ριζοκάρπασου, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή σύντομα να έρθει η ώρα της επανένωσης της Κύπρου.

Ο κ. Φωτίου μιλούσε σε εκδήλωση για τους μαθητές του Ριζοκαρπάσου με θέμα «Απεξάρτηση από τις εξαρτησιογόνες ουσίες» ανέφερε ότι «ολόκληρη η Κύπρος είναι μια πατρίδα για τους μαθητές του Ριζοκαρπάσου και τους άλλους εγκλωβισμένους μας στην ηρωική Καρπασία». Μια πατρίδα, πρόσθεσε, «είναι βέβαια για όλους μας, αλλά οι μαθητές του Ριζοκαρπάσου το αισθάνονται και το πιστεύουν αυτό πολύ πιο έντονα, καθώς βιώνουν τις συνέπειες της κατοχής και στερούνται όσα για άλλα παιδιά της ηλικίας τους είναι αυτονόητα στην καθημερινή τους ζωή».

«Γι’ αυτό και η σκέψη μας είναι πάντα κοντά τους, με την ευχή σύντομα να έρθει η ώρα της απελευθέρωσης από την κατοχή και τον εποικισμό, η ώρα της επανένωσης της πατρίδας μας με τη διασφάλιση και εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών, η ώρα που η Κύπρος θα εισέλθει σε μια νέα εποχή ελευθερίας, ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της», σημείωσε.

Ο κ. Φωτίου υπενθύμισε ότι «πέρσι, στις 7 Μαΐου, εδώ στον ίδιο χώρο οι μαθητές του Ριζοκαρπάσου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τη βία και τη νεανική παραβατικότητα».

Φέτος, είπε, «έχει προγραμματιστεί να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, που είναι η αρμόδια αρχή της Πολιτείας για την προώθηση της εθνικής στρατηγικής για τα ναρκωτικά».

«Περιττό να τονίσω από πλευράς μου τους κινδύνους από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η ενημέρωση και η πρόληψη είναι ίσως ο πιο βασικός πυλώνας της στρατηγικής αυτής που απευθύνεται σε όλους τους νέους και τις νέες με την προσδοκία να δυναμώνουν όλο και πιο πολύ τα θεμέλια της αντίστασης της κοινωνίας μας έναντι στη δράση των εμπόρων του λευκού θανάτου».

Δυστυχώς, συνέχισε ο Επίτροπος Προεδρίας «τα στοιχεία δείχνουν πως όσο περνά ο χρόνος τόσο πιο πολύ μεγεθύνεται το πρόβλημα των εξαρτήσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η σκληρή αυτή πραγματικότητα μας φέρνει αντιμέτωπους και με τις δικές μας ευθύνες». Πώς εμείς, είπε, «σαν άτομα, σαν οικογένεια, σαν επίσημοι φορείς και οργανωμένα σύνολα μπορούμε να βοηθήσουμε στο έργο της καταπολέμησης της μάστιγας των ναρκωτικών με απώτερο στόχο, όχι απλώς να περιορίσουμε τη δράση των παρανόμων, αλλά να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη των νέων μας και την εξέλιξη της κοινωνίας μας».

Πηγή: KYΠΕ