Πολυάσχολη η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο

{loadposition ba_textlink}

Σε 36 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 24 πυρκαγιές και 12 ειδικές εξυπηρετήσεις, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από η ώρα 6 το πρωί χθες μέχρι και η ώρα 06:00 σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 14:45 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα κοντά στο χωριό Κισσούσα της επαρχίας Λεμεσού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν 6 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λεμεσού, 1 από το Τμήμα Δασών και 1 από την Υπηρεσία Θήρας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:05 και έκαψε άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και αριθμό χαρουπόδεντρων σε έκταση 2 περίπου εκταρίων.

Στην πυρόσβεση πήραν μέρος και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα Φλόγα 1&2.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 17:33, έλαβε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε περιοχή κοντά στην λίμνη Παραλιμνίου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Αμμοχώστου και 1 από το Τμήμα Δασών. Η πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:20, έκαψε έκταση 3 εκταρίων σε άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα, καλαμιώνα και δέντρα (ακακίες) σε κοίτη ποταμού στην περιοχή της λίμνης Παραλιμνίου.

Στην πυρόσβεση βοήθησαν και 2 βυτιοφόρα των Δήμων Δερύνειας και Παραλιμνίου.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε στις 22:15 μήνυμα για πυρκαγιά σε μεταλλική βοηθητική αποθήκη στο χώρο στάθμευσης του Λυκείου Αγ. Γεωργίου στη Λακατάμια, Λευκωσία.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Λακατάμιας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 22:30. Η αποθήκη περιείχε εξοπλισμό (καρέκλες, τραπέζια και παλιό ηλεκτρονικό εξοπλισμό) ο οποίος καταστράφηκε. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πηγή: KYΠΕ