Πόση ήταν η αποχή!

{loadposition ba_textlink}

Έκλεισαν οι κάλπες, ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών

Έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Ψήφισε το 67,37% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων
Έκλεισαν και επίσημα οι κάλπες για τις Βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης.

«Αυτή τη στιγμή οι κάλπες έχουν κλείσει και η ψηφοφορία έληξε σε όλα τα εκλογικά κέντρα τόσο στη Δημοκρατία όσο και στο εξωτερικό και αρχίζει το δεύτερο μέρος της διαδικασίας των διεξαγωγής των εκλογών», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

Εκείνο, πρόσθεσε, «της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων και των σταυρών προτίμησης».

Όπως γνωρίζετε, είπε ο Έφορος «η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα ίδια τα εκλογικά κέντρα με εξαίρεση τις ειδικές κάλπες των Κεντρικών Φυλακών οι οποίες θα μεταφερθούν για να συμψηφιστούν σε προκαθορισμένες κάλπες κατά εκλογική περιφέρεια».

«Σε λίγο αναμένουμε να έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα, από τα μικρότερα εκλογικά κέντρα»

Σε ερώτηση αν αλλάζει κάτι στη διαδικασία απάντησε αρνητικά. Στα εκλογικά κέντρα θα αρχίσει η διαλογή με στόχο την πρώτη κατανομή. Μετά θα γίνει η δεύτερη και η τρίτη κατανομή εδώ, είπε, προσθέτοντας ότι «επίσης η ανακήρυξη των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων που θα γίνει στο συνεδριακό».

Ανέφερε ακόμη ότι πρόβλημα που πιθανόν να προέκυπτε λόγω χαμηλού αριθμού κάτω από 20 Κερυνειωτών και Λαρνακέων ψηφοφόρων στην κάλπη της Λάρνακας τελικά δεν δημιουργήθηκε.