Π. Προδρόμου: “Ο ΔΗΣΥ επικροτεί κυβερνητικές αποφάσεις”

{loadposition ba_textlink}

Κάποιοι αμφέβαλλαν και άλλοι αμφισβητούσαν, η Κυβέρνηση όμως προχωρά στην εφαρμογή και η προκήρυξη των τριών χιλιάδων θέσεων στην Εθνική Φρουρά δείχνει ότι η στρατιωτική θητεία μειώνεται, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ προέβη σε δηλώσεις το απόγευμα για θέματα της επικαιρότητας και αναφέρθηκε και στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αύξηση του επιδόματος των χαμηλοσυνταξιούχων λέγοντας ότι “ο θόρυβος που γίνεται οδήγησαν την Κυβέρνηση και την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, να διευκρινίσουν ότι για αυτήν ειδικά την ευπαθή ομάδα συμπολιτών μας, υπάρχει και θα διατεθεί κονδύλι ύψους 4,54 εκατομμυρίων ευρώ”.

Για τις προβλέψεις ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας μέχρι και 2,5% το 2016, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ο κ. Προδρόμου, είπε ότι “με αυτό το ρυθμό η Κύπρος κατατάσσεται ανάμεσα στις τέσσερις χώρες της Ευρώπης με την ταχύτερη ανάπτυξη και εκείνη η μαύρη περίοδος, με τη διαδοχή τεσσάρων ετών στασιμότητας και ύφεσης, ανήκει πια οριστικά στο παρελθόν”.

Αναφορικά με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, ο κ. Προδρόμου, είπε ότι “με τις κατευθύνσεις που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, σήμερα, η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της `έκτακτης εισφοράς` που πλήρωναν οι υπάλληλοι τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και έτσι αποδεικνύεται ότι η εξυγίανση και η εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών δεν ήταν αυτοσκοπός”.

Για τη μείωση των φορολογιών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ είπε ότι “στον Προϋπολογισμό του 2017 υπάρχουν πρόσθετες δαπάνες 100 εκατομμυρίων ευρώ” και διερωτήθηκε κατά πόσον αυτό αποτελεί λιτότητα, προσθέτοντας ότι “απλώς, ο προϋπολογισμός του 2017 με πρόσθετες δαπάνες, θα είναι και πάλι ισοσκελισμένος”.

Αναφορικά με θέματα υγείας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το σχέδιο για τη μείωση του χρόνου αναμονής, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, θα αναπτυχθεί σε δυο φάσεις και θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλι μέχρι 10 εκατομμύρια ευρώ και μέσα από συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για διάφορες επεμβάσεις.

Πηγή: KYΠΕ