Προβλήματα συνταξιούχων – Η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της

 

Τέσσερεις επιστολές απέστειλε η Ε.ΚΥ.ΣΥ. το 2016 προς την Υπουργό Εργασίας για συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζονται για τους ηλικιωμένους χωρίς όμως να καθοριστεί συνάντηση και τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα:

-Τα συνεχιζόμενα προβλήματα από την πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των αιτητών για φροντίδα ηλικιωμένων ή αναπήρων.
-Τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τα πολύ αυστηρά κριτήρια που έχουν καθοριστεί για να είναι δικαιούχος κάποιος για φροντίδα.
-Την κοροϊδία που συνεχίζει να γίνεται μέχρι στιγμής στους αιτητές για την μικρή επιταγή που αντί έγκρισης, το αρμόδιο τμήμα τους απαντά ότι δεν είναι δικαιούχοι του Ε.Ε.Ε.
-Την αναδρομική πληρωμή δικαιούχων χαμηλοσυνταξιούχων του Ε.Ε.Ε. (εκκρεμεί διευθέτηση τους από τον Σεπτέμβρη του 2014)
-Το ύψος του ενοικίου είναι πάρα πολύ χαμηλό και πολύ εξωπραγματικό το ποσόν σε σχέση με τα υφιστάμενα ενοίκια που ζητούν οι ενοικιαστές και ως εκ τούτου πρέπει να αυξηθεί.

Επίσης, όπως είναι γνωστό η Ε.ΚΥ.ΣΥ. απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Εργασίας με την οποία ζητά για άλλη μια φορά να υιοθετήσει την εισήγηση της Οργάνωσης και να μην υπολογίζονται στα ετήσια εισοδήματα των συνταξιούχων τα εισοδήματα από τον ΚΟΑΠ και όλοι οι τόκοι και καλεί την κ. Αιμιλιανίδου να ξανασυζητηθεί η πρόταση.

«Είναι γνωστό ότι οι τόκοι που έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι προκύπτουν από το γεγονός ότι προνόησαν και με πολλές στερήσεις έχουν φροντίσει και έχουν κάνει κάποιες αποταμιεύσεις τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσουν όπως μας αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι για «τα υστερινά τους». Κυρίως για να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Για την χορηγία από τον ΚΟΑΠ είναι νομίζουμε από όλους παραδεκτό ότι δεν πρέπει να υπολογίζεται ως έσοδο η χορηγία χωρίς να λαμβάνονται υπόψην και τα έξοδα που έγιναν για να αποκτήσει ο αιτητής δικαίωμα στη χορηγία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.