Προδρόμου: “Ξεχνά ο Κυπριανού ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια έκανε περικοπές”

{loadposition ba_textlink}

“Όταν η οικονομία και οι δείκτες επιδεινώνονταν, το ΑΚΕΛ έκανε πως δεν καταλάβαινε, μέχρι που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Έτσι και τώρα που η οικονομία και οι δείκτες βελτιώνονται, το ΑΚΕΛ ικανοποιείται να το παραγνωρίζει και να ρίχνει κορώνες λαϊκισμού”, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας πως “η βελτίωση της οικονομίας, όσο και αν δεν το αναγνωρίζει το ΑΚΕΛ, επιτρέπει στη σημερινή Κυβέρνηση να προχωρά και σε αυξήσεις μισθών”.

“Αυτό σημαίνει η απόφαση για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για αύξηση μισθών. Μπροστά στην οποία και πάλι το ΑΚΕΛ διαμαρτυρήθηκε…”, είπε ο κ. Προδρόμου.

Ανέφερε επίσης πως ακούσαμε και πάλι σήμερα από τρία κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτυρίες, διότι, όπως λένε, η Κυβέρνηση αναμιγνύεται στον προεκλογικό. “Εδώ και 3-4 μήνες κάνουν προεκλογικό κατηγορώντας την Κυβέρνηση και απαιτούν αυτή να μη λειτουργεί και να μην παίρνει αποφάσεις. Δείχνουν ωσάν να έχουν μόνη έγνοια να μη λειτουργεί η Κυβέρνηση και να μην εφαρμόζει τις πολιτικές της. Αυτή είναι σίγουρη συνταγή παράλυσης του κράτους”, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου.

Καθημερινά κατηγορούν, ανέφερε, την Κυβέρνηση για χίλια πράγματα, αλλά έχουν την απαίτηση εκείνη να μην απαντά και να μην εξηγεί στους πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει. “Είναι ωσάν να θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά να απαιτούν από την αρχή να είναι… μονότερμα. Ελπίζουμε ότι οι πολίτες θα κινητοποιηθούν στις 22 Μαϊου και στην κάλπη θα δώσουν απάντηση σε αυτές τις περίεργες αντιλήψεις. Με τη ψήφο μας πρέπει να αποτρέψουμε μια βουλή που σκοπό θα έχει την κυβερνητική παράλυση, τη σύγχυση και την ακυβερνησία”, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ