Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του για την οικονομική καταστροφή

{loadposition ba_textlink}

Δεν μας εκπλήσσει το ότι το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να μην έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας πως αντ’ αυτού ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, `Αντρος Κυπριανού, επιτίθεται στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

“Μακάρι να είχαν ακούσει τον Αβέρωφ όταν προειδοποιούσε από το 2008!”, είπε ο κ. Προδρόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας πως “ο κ. Α. Κυπριανού υποτιμά και πάλι τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων και προσπαθεί να τα ρίξει στον Πρόεδρο μας. Γι’ αυτό επιβάλλεται να του φρεσκάρουμε τη μνήμη”.

Ο κ. Προδρόμου είπε πως η αρχή της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος “ήρθε στις 26-27 Οκτωβρίου, όταν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πήραν αποφάσεις που ζήμιωσαν 4,5 δισεκατομμύρια τις δυο κυπριακές τράπεζες. Τότε που ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δεν κατάλαβε ή δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα-πρόσκληση για να έπαιρνε η Κύπρος στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό. Το φυτίλι στη βόμβα το άναψε τότε η στάση του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια”, ανέφερε.

“Μα ήταν άραγε ο Αβέρωφ Νεοφύτου που στήριζε και διαφήμιζε το τραπεζικό σύστημα; Αφού οι Υπουργοί τους και μια και δυο και πολλές φορές έλεγαν ότι `έχουμε το πιο ασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα` (Χ. Σταυράκης) ή ότι `τ ο τραπεζικό μας σύστημα είναι υγιές` (Κ. Καζαμίας). Ήταν άραγε ο κ. Νεοφύτου ή μήπως ο κ. Σταυράκης που τον Σεπτέμβριο 2011 έλεγε στη Βουλή ότι `οι τράπεζες, πρώτον, έχουν καλή εποπτεία και, δεύτερο, ισχυρούς δείκτες κεφαλαιουχικής επάρκειας`. Ο Υπουργός Οικονομικών του ΑΚΕΛ θεωρούσε ότι ο κ. Ορφανίδης εξασφάλιζε καλή εποπτεία. Τι μας λένε τώρα, εκ των υστέρων;” διερωτήθηκε ο κ. Προδρόμου

“Την ώρα που το ΑΚΕΛ λέει ότι γινόταν `τραπεζική ληστεία`, οι Υπουργοί του διαβεβαίωναν τον κόσμο ότι το τραπεζικό σύστημα είναι υγιές! Και την ίδια ώρα ομολογούσαν ότι… για χρόνια δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με την Κεντρική Τράπεζα! (Κ. Καζαμίας)”, συνέχισε ο κ. Προδρόμου. Πρόσθεσε πως ο ΔΗΣΥ απαντά στους σημερινούς ισχυρισμούς του Άντρου Κυπριανού με λόγια των τραπεζιτών στους οποίους είχαν παραδώσει το Υπουργείο Οικονομικών, στα οποία ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε.

Πηγή: KYΠΕ