Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Πετύχαμε άθλο, αποφασιστικός ο ρόλος μας στη νέα Βουλή

{loadposition ba_textlink}

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων που έλαβαν τα κόμματα στις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε “είχα δηλώσει πως το αποτέλεσμα του ΔΗΚΟ θα είναι η θετική έκπληξη αυτών των εκλογών. Είχα λάθος. Υπό τις περιστάσεις αυτό που πετύχαμε είναι ένας άθλος”.

Σε αυτές τις εκλογές, ανέφερε, “κάποιοι μας ήθελαν μικρούς και αποδυναμωμένους, υποταγμένους μας έλεγαν για μονοψήφια νούμερα. Απόψε τους απάντησε ο περήφανος ΔΗΚΟϊκός κόσμος”.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σε ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό οι πολίτες επέλεξαν να δώσουν τον αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο στο ΔΗΚΟ και πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ πήρε την εντολή του κυπριακού λαού και “υπογράφουμε σήμερα μια κοινωνική συμφωνία με τον κάθε Κύπριο, με την κάθε Κύπρια, μια κοινωνική συμφωνία για να διεκδικήσουμε τη σωστή λύση του Κυπριακού, για να διεκδικήσουμε να πετύχουμε τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να πετύχουμε πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας, για να μειώσουμε την ανεργία, να αποκαταστήσουμε αδικίες”.

Αναφερόμενος στην αποχή, είπε ότι η μεγάλη αποχή συνιστά “ήττα του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του και απαιτεί άμεσα κινήσεις από όλους, προκειμένου οι αιτίες που την προκάλεσαν, η διαπλοκή, η διαφθορά, η αναποτελεσματικότητα, οι αδικίες να πάψουν να υφίστανται”.

Είπε ότι το ΔΗΚΟ, με τη στάση, τις προτάσεις και την υπεύθυνη παρουσία του μέσα και έξω από τη Βουλή θα κάνει όλα όσα πρέπει για να αλλάξει αυτή η εικόνα, γιατί το ΔΗΚΟ ως η μεγάλη αυθεντική πολιτική δύναμη του κέντρου συναισθάνεται την ευθύνη να αλλάξει όσα οδήγησαν στην απομάκρυνση του ενός τρίτου των συμπολιτών μας από την πολιτική”.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους πολίτες που ψήφισαν το ΔΗΚΟ και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο κόμμα, αλλά ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους υποψήφιους και υποψήφιες του ΔΗΚΟ, τους δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες, “για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες”.

“Απόψε στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Το ΔΗΚΟ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την Κύπρο και το λαό μας”, κατέληξε.